Не садете фасовете си тук, няма да поникнат“. Подобна шеговита

...
Не садете фасовете си тук, няма да поникнат“. Подобна шеговита
Коментари Харесай

85-годишен дядо с два бастуна събира фасове от плаж

„ Не садете фасовете си тук, няма да поникнат “. Подобна шеговита табела се беше появила преди години на гръцки плаж. Въпреки това, доста туристи не престават с опитите си в тази тенденция по нашенските линии.

Той е на 85 години, придвижва се благодарение на два бастуна, само че всеки ден можете да го видите по какъв начин събира фасове и отпадъци, останали на един от плажовете в Царево.

Снимката на възрастния мъж, който почиства фасовете на плажа, беше разпространявана от хора във Facebook. Всъщност, за Царево, той не е чужд и целият град знае Кирчо Евтимов. 39 години е бил преподавател в града – учител по музика, учил е децата в по-малките класове и на биология, химия, география, труд и техника. Днес е пенсионер, радва се на деца и внуци, заяви БНР.

„ От няколко години обикалям плажа. През зимата, когато има хубави дни, през лятото. Една количка изхвърлям мой боклук и оттова – с количката и една кофа – към плажа. Каквото срещна по пътя и на самия плаж, към мен, групирам. Направил съм, преди 2-3 лета, две табели, на входа на плажа „ Пазете плажа, той е ваш “. Радвам се, че имам доста съидейници, доста ми оказват помощ “, споделя той.

Навиците ни станаха неприятни, няма надзор. Така Кирчо Евтимов изяснява за себе си за какво през днешния ден не поддържаме чисто.

По същия метод, той предава този образец и на шестимата си внуците, който акцентира, че са доста добре възпитани. А на въпроса какво би направил, в случай че види по какъв начин някой си хвърля фаса на пясъка, дава отговор:

„ Бих му направил забележка, че това не е положително, не е хубаво. Трябва всеки екскурзиант да пази “, споделя той.

И по този начин, образецът на Кирчо Евтимов става инфектиран. И нека до повече хора доближи неговото обръщение.

Снимка: Мария Начева
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР