Жители на столичния кв. Горубляне организират пореден протест тази неделя

...
Жители на столичния кв. Горубляне организират пореден протест тази неделя
Коментари Харесай

Жители на Горубляне подновяват протестите

Жители на столичния кв. Горубляне провеждат следващ митинг тази неделя (12 май) от 16 ч. на бул. " Цариградско шосе ".

Исканията и проблемите на жителите заключи арх. Янита Тарабанова от Инициативния комитет.

Те са свързани с дотъкмяване на канализацията, планиране на булевардите в Подробен устройствен план Горубляне Запад, детски градини, устройствените проекти за Крайречен (Черешите и Шамако), за Воден парк Искър, Подробен устройствен план ж.к. Експериментален по чл.22 от Закон за устройство на територията да влезе в действие тази година, да стартират компенсациите по чл.10б от ЗСПЗЗ за приетите като благосъстоятелност, само че не възобновени в действителни граници парцели.

" На срещата ни с Васил Терзиев на 15.03.2024 година бяха поети задължения от чиновници на Столичната община, които за жалост не се извършват. Това ни принуди да възстановим митингите си с ежеседмично затваряне на бул. „ Цариградско шосе “, казват от Инициативния комитет.

" Въпреки че организирахме по една среща с районния кмет Ивайло Кукурин и с Васил Терзиев, връзката с администрациите и с НАГ не е добра. Нищо не се случва и с детската площадка на ул. “Шиндра ”, а тя е втората за 10 хиляди души. Искаме периоди по всички претенции! Може да са дълги, само че желаеме да знаем, че е стихотворец времеви ангажимент ", акцентира арх. Янита Тарабанова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР