Не разбрах защо се стигна до ситуацията в Александровска болница.

...
Не разбрах защо се стигна до ситуацията в Александровска болница.
Коментари Харесай

Проф. Здравко Каменов: Не трябваше да се вдига толкова шум около Александровска

Не разбрах за какво се стигна до обстановката в Александровска болница . Познавам страните в разногласието “. Това показа пред БНР проф. доктор Здравко Каменов, началник на клиниката по ендокринология в лечебното заведение. 

От близо две седмици в Александровска върви инспекция поради. „ Няма непрозрачно ръководство в Александровска болница “ , съобщи изрично. Нямам достъп до информацията за ръководството на болничното заведение “, отговори доцент доктор Александър Оскар, член на Управителни съвет, който със свои сътрудници подаде сигнал за непрозрачно ръководство и непозволено изразходвани средства. Повече от. В изявление за предаването „ Неделя 150 “ , а общата финансова загуба е 68 млн. лв.. Днес стана ясно, че доцент Оскар е подал оставка с претекст - противоречие с метода на ръководство на болничното заведение. 

Проф. Здравко Каменов допълни, че не чака определяне на съществени злоупотреби :  

„ Не мога да се съглася с метода, по който се действа и се петни името на тази болница. Проверката ще покаже какво има. Нямаше смисъл да се подвига толкоз звук . Някой беше споделил, че има проблеми. Ако има неподходящ резултат, всеки ще си понесе виновността. Но в случай че резултатите са отрицателни, кой ще върне уронения престиж на хората “. 

В предаването „ Нещо повече “ проф. Каменов добави:  

„ Университетските лечебни заведения, в които се образоват лекарите, са сложени в неподходящи условия . Освен клиничните пътеки, НЗОК, те нямат други съществени финансови приходи, както е при други лечебни заведения. Управлението е изкуство и е мъчно да не се натрупат задължения. Всички академични лечебни заведения имат задължения “. 

Интервюто с проф. Здравко Каменов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР