"Не работи изрядно" - това е първата реакция на превозвачи

...
"Не работи изрядно" - това е първата реакция на превозвачи
Коментари Харесай

Превозвачи вече се оплакват от тол системата

"Не работи изрядно " - това е първата реакция на превозвачи към въведената от през вчерашния ден сутринта тол система, стана ясно от репортаж на бТВ от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “.

Превозвачите получиха гратисен интервал до 27 март, в който могат да пътуват без бордови устройства и GPS тракери, а отчитането ще става с маршрутни карти. Конзолите за продажба обаче не работят.

Шофьори, влизащи в България, не знаеха по какъв начин да действат, тъй като в случай че продължат без маршрутна карта ги грози санкция.

„ Исках да си купя маршрутна карта за деня, само че системата е фал. Казаха, че в народен мащаб системата се е сринала. Нищо не знам. Ще изчакам. “, сподели лидерът на тежкотоварен автомобил Стефан Попов.

От пункта на продажба на винетки на „ Калотина “ не съумяха да дадат отговор за какво системата не работи. Обясниха, че е отвън строя от няколко часа и изписва неточност.

Проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция пътна инфраструктура, е един от хората, които са взели участие в създаването на тол системата. По думите му системата не е блокирала.

„ Вчера получихме много запитвания от водачите по какъв начин да си вземат маршрутни карти, сега използвахме промените на митниците, с цел да сменим маршрутните карти, Прекъсването трябваше да е 10 минути, малко е по-голямо, само че в най-кротки периоди системата ще бъде пусната “, сподели Асенов.

По думите му са прекъснали системата, с цел да поправят проблемите, които са зародили през първия ден от въвеждането на тол системата. Уточни, че не са предизвестили чиновниците на пунктовете за продажба, тъй като очаквали спирането на системата да бъде за няколко минути.

„ Направихме един ъпдейт през нощта, видяхме, че има още неща, които да оправим и преценихме, че може да продължим при промяната на митничарите. Инструктирали сме тол контрола да прави тъй наречените „ асистирано правоприлагане “, което значи, че когато се установи нарушаване – първо да се насочи лидерът къде да си купи маршрутна карта “, посочи представителят на АПИ.

Проф. Асенов уточни, че след въвеждането, главен проблем за хората е да си избират верните направления от картата. Той разясни, че те се продават на 92 места в страната, а издаването им лишава сред 2 и 5 минути.

Вчера до 21 ч. на пунктовете за продажба на ГКПП-тата са продадени 1764 карти, а посредством терминалите на ГКПП-тата – 4983.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР