Не просто торта, а сбъдната мечтаНеобходими Продукти● сметана - 1

...
Не просто торта, а сбъдната мечтаНеобходими Продукти● сметана - 1
Коментари Харесай

Сочна торта с три шоколада

Не просто торта, а сбъдната фантазия

Необходими Продукти

● сметана - 1 л сладкарска, течна
● прясно мляко - 500 мл
● шоколад - 200 г млечен
● шоколад - 200 г естествен
● шоколад - 200 г бял
● захар - 5 с.л.
● желатин - по 15 г на крем

за рохкавия блат


● бисквити - 2 пакетчета
● масло - 125 г
● прясно мляко - 2 с.л.

Начин на подготвяне

Първо започваме с бисквитения блат. Смелете бисквитите на прахуляк, прибавете разтопеното масло и 2 с.л. пряно мляко. Разпределете сместа в тортена форма с регулиращи се страни. Разпределете я отмерено и го натиснете добре, сложете в ледник за няколко минути.

След това смесете сметаната с 500 мл прясно мляко, разделете го на три по 500 мл в разнообразни тенджери. Сложете първата тенджера на котлона, прибавете начупения естествен шоколад с 3 с.л. захар. Разбъркайте, до момента в който шоколадът се разтопи. Взима се от котлона и се смесва с авансово разтворения в малко вода желетин. Разбърква се добре и се изсипва върху бисквитения блат. Слага се във фризер за към час, час и половина, чака се да стегне доста добре.

След това се поставя втората тенджера на котлона и по същия метод се бърка до разтопяването на млечния шоколад с 2 с.л. захар. Отново се смесва с желатина и деликатно се изсипва върху стегналия се крем. Отново се връща във фризера.

И по този начин по същия метод и със идващия крем, обаче този път с белия шоколад и без да се поставя захар при разтопяването. Пак се поставя желатинът и още веднъж се изсипва върху млечния крем. Връща се отново във фризера, само че този път за повечко време - към 4 или 5 часа. Украсява се благопожелание.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР