Не приемаме обвиненията, че новите случаи на COVID-19 са вследствие

...
Не приемаме обвиненията, че новите случаи на COVID-19 са вследствие
Коментари Харесай

Видяха черен пиар срещу туризма ни

Не одобряваме обвиняванията, че новите случаи на COVID-19 са в резултат на отворените заведения. Това показват в своя позиция от Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията.

Ето и цялостния текст на позицията:

" Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България остро осъждат целенасочения черен PR против нашия туризъм и развлекателен отрасъл. Седмици наред сме очевидци на ежедневни операции за изискванията и цените, които се оферират в България, както през обществените мрежи, по този начин и посредством публични медийни канали.

През последните дни виждаме и очевиден опит новозаразените с Сovid-19 да бъдат приписани на работещите заведения. И това се случва без някой да показа действителни доказателства за това и при следено всекидневно събиране на хиляди хора без да се съблюдават каквито и да било защитни ограничения. Услужливо се стартират и искрено лъжливи материали на непознати медии, които към този момент бяха опровергани от сътрудниците ни, станали директна тяхна жертва.

Разбираме, че политическата конюнктура в страната е нагорещена, само че за нас е необяснимо политически цели да се преследват с похвати, които непосредствено вредят на българския бизнес и стопанска система.

Ние също имаме информация какво се случва в прилежащите ни туристически дестинации и по какъв начин се развива сезонът там. Никъде обаче не се прави това, което става у нас – умишлено и целеустремено злепоставяне на родното! А към този момент стартира да прозира и откровена акция против работещите заведения за да се оневинят хилядите, които се събират всеки ден на площадите и основават очеваден риск от разпространяване на болестта.

Нека напомним също по този начин, че единствено преди 2 седмици имаше 12 000 индивида на мач, след който голям брой честваха извоюван трофей по улиците. Как по този начин събралите се десетки хиляди не популяризират Сovid-19, а хората в заведенията, които са 50-100 или най-вече 1000 индивида (каквито заведения са единици) на едно място, са повода за разпространяване на С19???

Нека най-малко една огромна медия, с искания за обективно отразяване, да вземе настояща информация от Националния действен щаб и да ни осведоми ясно и тъкмо:

1. Колко са инфектираните в цеховете и заводите, какъв брой от тях са в болница и какъв брой са умряли?

2. Колко са инфектираните в огромните хранителни вериги и градския превоз, какъв брой от тях са в болница и какъв брой са умряли?

3. Най-важното за нас - какъв брой са инфектирани в нощните заведения, какъв брой от тях са в болница и какъв брой са умряли?

4. Колко инфектирани сезонни служащи са се върнали от гурбет в претъпкания превоз от Европа и каква част от клъстерите са пламнали от тях, какъв брой са инфектираните в тези клъстери, какъв брой от тях са в болница и какъв брой са умряли?

5. Колко са инфектираните от религиозни събирания, църкви и джамии, от всички вероизповедания, какъв брой от тях са в болница и какъв брой са умряли.

В умозаключение настояваме - когато ни осведомят за хората в тежко положение от С19, да ни осведомят и за останалите в тежко положение и умряли по други аргументи, с цел да има обективно съпоставяне. "

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР