Не Президентството взима решение за съставяне на кабинет, а Народното

...
Не Президентството взима решение за съставяне на кабинет, а Народното
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: За нас е важно да има наистина консултации, а не да се бърза към служебен кабинет

Не Президентството взима решение за сформиране на кабинет, а Народното събрание
„ Говорим за съвещания по този начин, както е по Конституция. Според вас консултация ли е някой да ти каже „ яви се в толкоз часа “ в същия миг, в който се прави бюджета на страната и един месец всички разясняваме, че това е най-важното нещо за уязвимите пластове на популацията и за стопанската система на страната? Не смятам, че всеки би трябвало да си мисли, че тази страна стартира с него. “ Това разяснява организационният секретар на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов в коридорите на Народното събрание. Той направи изявлението си в подтекста на това, че президентът завършва цикъла на съвещания за сформиране на кабинет, без такива да са извършени с всички парламентарно показани партии.

„ В комплицираната обстановка, в каквато се намира България, е обикновено да има в действителност съвещания, а не отблъскване на номера за един час и през един час да се викат политическите партии. За нас най-важното нещо е фактически да има излаз от тази обстановка, а не с цената на всичко да се бърза към длъжностен кабинет “, означи Гуцанов.

На въпрос какви са възможностите за сформиране на държавно управление след тези събития, социалистът напомни, че Народното събрание взима решението за това, защото България не е президентска република. „ Така че аз не преставам да се надявам, че ще се сформира кабинет. А що се отнася до Президентството, не би трябвало да забравяме, че господин Радев е президент, с помощта на Българската социалистическа партия “, акцентира Борислав Гуцанов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР