Не по-малко от 70-80 % от човешката популация трябва да

...
Не по-малко от 70-80 % от човешката популация трябва да
Коментари Харесай

Академик разкри кога ще угасне заразата с ковид

Не по-малко от 70-80 % от човешката популация би трябвало да бъде инфектирана с ковид, с цел да може той " да угасне ".

Това изясни акад. Богдан Петрунов, някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания пред Българска национална телевизия.

Категорично маските защищават от разпространяването на съответните вируси или бактерии. „ В никакъв случай не може да приемем, че популационният имунитет, който се основава, изрично ще реши въпроса. Тук обезателно би трябвало да се намеси имунизацията, която да подкрепи този развой на стимулиране на имунитета за формиране на антитела и кафези, които да се борят с коронавирусната зараза “, изясни акад. Петрунов.

Според него е допустимо грипът да повлияе на ковид и да го направи по-опасен. Пикът на грипната зараза се чака в края на годината. Това, по думите на акад. Петрунов, ще бъде голямо предизвикателство за общопрактикуващите лекари. За тях ще е мъчно да разграничат ковид от грипния вирус.

Японски откриватели са създали нов тест, въз основа на характерен белтък в човешкия организъм – SSL 17, който мощно подтиква клетките, които имат максимален значение за вродения имунитет, които се оправят с бактерии и вируси, сподели още акад. Петрунов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР