Не отричаме решаващата роля на физическата активност за доброто здраве

...
Не отричаме решаващата роля на физическата активност за доброто здраве
Коментари Харесай

15 начина да ускорите метаболизма си без упражнения

Не отхвърляме решаващата роля на физическата интензивност за положителното здраве и стройната фигура, само че има един куп други привички, които ще допринесат за по-добрата работа на метаболизма ви.

Вижте кои са нещата, които ще ускорят метаболизма ви и ще започнете да слабеете.

Пробвайте от време на време гладуване(intermittent fasting)

Това е режим на хранене, при който ядете в избран, къс часови прозорец, а през останалото време – гладувате. Например сред 12 и 18 часа, като преди този момент и по-късно не се храните с нищо. Този режим наподобява сложен за съблюдаване, само че изгодите за тялото са обилни.

Яжте люти храни

Учените са свързали лютите чушки с редуцирането на наднорменото тегло и обвързваните с него болести, тъй като усилват разхода на сила и окисляване на мазнините, като форсират метаболизма.
Чушките кайен усъвършенстват храносмилането, кръвообращението и усилват равнищата на сила. Съдържат и високи равнища на витамин C, A и есенциални минерали, което ги прави изключително скъпи за менюто ни.

Яжте целина

Организмът се нуждае от повече калории да преработи целината, в сравнение с самата тя съдържа. Например, филиз целина има 6 калории, само че за храносмилането му са нужни 7.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР