Не очаквайте повишение на заплатата или бонуси. Забравете за цветното

...
Не очаквайте повишение на заплатата или бонуси. Забравете за цветното
Коментари Харесай

Пътувайте по-малко, гасете лампите и не хабете хартия: Как местните власти в Китай пестят разходи

Не очаквайте покачване на заплатата или бонуси. Забравете за цветното принтиране, пътувайте по-малко и не забравяйте да изгасите лампите, в случай че си тръгвате последни от офиса.

Всичко това е част от инструкция с общо 90 условия на локалното държавно управление в китайската провинция Хъйлундзян. В нея са залегнали такива към работещите в обществената сфера, които имат за цел да спестят разноски и да освободят повече капитал, който да бъде ориентиран към битката с ковид и поддръжка на локалната стопанска система.

Работещите в администрацията и всички останали, заети в бранша, са били инструктирани да понижат още разноските за закупуване на писалки, хартия, ножици и лепило. Покупките на нови коли пък са строго неразрешени, споделя Bloomberg.

Действията на локалните управляващи не са изненадващи, като се има поради, че провинцията има застаряващо население, което утежнява прогнозите за напредък. Също по този начин упованията за 2020 година в хазната там се чака да има дефицит на най-малко 20 милиарда юана или 2,9 милиарда $. Тази сума се равнява на към 16% от приходите през предходната година.

" Местните управляващи са притиснати от финансова позиция ", изяснява Бети Уанг, която е старши икономист в Australia and New Zealand Banking Group в Хонконг.

" Вирусът засегна икономическия напредък и приходите на локално равнище, до момента в който в това време възобновяване на стопанската система изисква повече разноски ", изяснява тя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР