Не, няма да се кандидатирам за президент! Ако оставят Радев

...
Не, няма да се кандидатирам за президент! Ако оставят Радев
Коментари Харесай

Борисов обяви, че няма да се кандидатира за президент

" Не, няма да се кандидатирам за президент! Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме подготвени да сме безапелационни съперници и на този кабинет на задкулисието, и да се срещнем на нови избори, когато и да са те!. "  Това написа министър председателят в оставка и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. 

" Ако партиите, които през днешния ден показват голямо болшинство в Народното събрание, не създадат държавно управление, а заедно изтичат при президента Радев, с цел да им направи длъжностен кабинет, това ще бъде демонстрация на безнаказаност и боязън ”, посочи още той.

" Задкулисните сделки към този момент прозират зад необяснимите монолитни гласувания в Народното събрание. Омразата, която през днешния ден ги сплотява, обаче прави работа за малко. След това е належащо да покажат своя потенциал. Ние, за разлика от хората на задкулисието, ще проведем публични диалози за поддръжка на препоръчаното от нас държавно управление. Преговорният ни екип ще работи градивно, тъй като триумфът на изборите и голямото доверие, което ни беше гласувано на вота, ни задължава да бъдем оптимално виновни към страната ", добави Борисов.

Пояснението премиера в оставка идва след като малко по-рано съобщи, че  " първият не се отдръпва. Когато тимът печели, не прави смени ".

През годините Борисов постоянно е променял позицията си по въпроса дали ще се кандидатира за държавен глава. За последно по тематиката се спекулираше, когато ГЕРБ издигна за собствен претендент Цецка Цачева, която загуби точно от Радев.

Днес водачът на ГЕРБ беше изписан от болница след интервенция на коляното и не се яви на чуване в Народното събрание. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР