Не може да се каже, че този или онзи персонално

...
Не може да се каже, че този или онзи персонално
Коментари Харесай

Иво Прокопиев: Група политици и съзвездия от фирми са дизайнерите на завладяната държава

" Не може да се каже, че този или оня персонално е дизайнер на превзетата страна . Дизайнерите са група от политици и съзвездия от компании, които гравитират към тях и се възползват от подмяната на институционалните механизми, с цел да имат частни изгоди за бизнеса си. Вижте описите с кредитополучателите на Българската банка за развиване и описите с получателите на задатъците от " Автомагистрали ", от ДКК, и ще видите къде отиват парите.  Вижте къде отиват парите и ще видите кои са бенефициентите на превзетата страна ". 



Това сподели пред БНР издателят на " Капитал " и " Дневник " Иво Прокопиев и  отрече да е оказвал въздействие върху избора на един или различен министър  в кабинет на Бойко Борисов или в служебно държавно управление. 


" В момента не вземам участие в никакъв развой за нищо ... Винаги съм отстоявал едни полезности - да има правила и да може бизнесмените в България да развиват бизнес, да движат стопанската система и обществото напред. Ако това въздействие сте го видели в някакви държавни управления, това не е неприятно за публичния интерес.  Никога не са ме вълнували частните ми ползи ". 

В предаването " Политически НЕкоректно " издателят акцентира, че  Движение за права и свободи не реагират персонално на него, а на разкритията на издаваните от него медии за компании в орбитата на Движението :  

" Движение за права и свободи се пробва да направи замяна на случилото се в България  и защо страната е в положение на естествено разпаднали се институции и публични връзки... Тоталитарната страна постоянно би трябвало да има зложелател и в мое лице те видяха опция да си основат съответен по мярка зложелател, с който да оправдават всяка неудача, до която това порочно ръководство води ". 

Според Движение за права и свободи " Прокопиев е образец за дълбоката страна ". 

" Няма по какъв начин някой, който е избрал да не е политик, да бъде олигарх и конкурент на властта . Това е нонсенс ". 

По думите на издателя " огромната замяна е, че страната беше приватизирана от частните ползи на дребна група хора  и че политиците започнаха да работят като притежатели на бизнес ". 

Иво Прокопиев разяснява настоящата политическа конюнктура. Според него  е значимо до какво съглашение ще доближи ръководещото парламентарно болшинство и дали такова въобще ще бъде образувано

" Важни са имената в кабинета. Но в сегашната структура на малцинствено държавно управление имената не са въпрос на полемика.  Въпрос на полемика и на политически контракт е дали ще има воля да се образува парламентарно болшинство за смяна ". 

Интервюто с Иво Прокопиев можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР