Не мисля, че трябва да се отменят матурите, защото това

...
Не мисля, че трябва да се отменят матурите, защото това
Коментари Харесай

Вълчев: Не мисля, че трябва да отменим матурите

Не мисля, че би трябвало да се анулират матурите, тъй като това значи, да кажа на учениците да не учат. Това ще даде опция да проверим и по какъв начин се е отразило електронното образование, тъй че външното оценяване е значимо. Това съобщи просветителният министър Красимир Вълчев пред Българска национална телевизия.

Повече са родителите които желаят децата да са в клас, преди 2 месеца, мненията бяха 50/50, само че в този момент близо 80% желаят да се възвърне присъственото образование, сподели Вълчев.

Желанието ни от началото на всяка образователна година е да има оптимално наличие. Това сега няма по какъв начин да се случи, ние имахме шанс, нашите ограничения дадоха резултат.

Малките деца не са главните преносители, и това се потвърди, тъй като нямаше нарастване на болните след връщане на децата от началните класове. Не са проблем децата, проблем е класната стая. Ако в този момент отворим всичко, след това ще има отново затваряне. Учениците от 1-ви до 4-ти клас не са учили по - малко, в противен случай учили са повече. В момента имаме към 600 деца, които избраха да останат в къщи. Електронното образование понижава мотивацията на децата, сподели още Вълчев.

Всяка седмица вършим разбори, сега сме в удобен сюжети, в случай че това се задържи можем да мислим за още разхлабване, съобщи още просветителният министър.

" Учителите, измежду тях няма антиваксъри, има нерешителност, има изчакване, все още имаме 24% искащи да се имунизират, аз съм сигурен че този % ще се промени. "

Има боязън измежду учителите, изключително сътрудниците с хронични болести, и тези в по-напреднала възраст, доста учебни заведения купиха въздухопречистватели, към 9000 на брой, сподели още Вълчев.

Дадохме опция 1-ви до 4-ти клас да се удължи периода – над 300 учебни заведения към този момент избраха ще учат през юни, съобщи още просветителния министър.

Електронното образование избави загубата на образователна година, само че не е опция на присъственото образование. Университетите също осъществяваха електронно образование, преподавателите са работили, това е причина да се вземат таксите на студентите, изясни още Вълчев.

В другите страни е доста тежко, съвсем всички учебни заведения са затворили, по този начин, че обстановката е друга и динамична.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР