Не мисля, че причините за оставката на изпълнителния директор на

...
Не мисля, че причините за оставката на изпълнителния директор на
Коментари Харесай

Паргов иска спешни заседания в СОС за Топлофикация

Не мисля, че аргументите за оставката на изпълнителния шеф на "Топлофикация - София " са единствено персонални, сподели водачът на БСП-София
Лидерът на БСП-София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов изиска незабавно съвещание на три комисии поради столичната "Топлофикация " и финансов одит на сдружението. Това стана по време на втората сесия на Столичния общински съвет, на която бяха гласувани съставите и управленията на всички комисии. Неговото изявление при започване на сесията беше във връзка новината в медиите от понеделник за подадената оставка на изпълнителния шеф на "Топлофикация - София " инж. Кремен Георгиев и за назначението на Александър Александров за нов изпълнителен член на Управителния съвет на сдружението.

"Практиката шефове на разнообразни общински сдружения да си подават оставката по персонални аргументи не е от през вчерашния ден, разяснява Калоян Паргов. - От Надзорния съвет на "Топлофикация - София " обаче би трябвало да обяснят аргументите, довели до тази оставка, в случай че са им известни. Защото аз не мисля, че са единствено персонални. Освен това, значимо е да знаем малко повече за появята на нов човек отпред на сдружението - от медиите разбрахме, че се споделя Александър Александров, само че ние не го познаваме. Настояваме да знаем по какъв начин ще работи "Топлофикация - София " оттук-нататък ".

По тази причина Калоян Паргов предложи след конструирането и гласуването на съставите и управленията на комисиите в СОС, да бъдат свикани незабавно съвещания на три от тях, които имат отношение по въпроса с "Топлофикация - София " - "Инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне ", "Икономика и благосъстоятелност " и "Финанси и бюджет ".

"Те би трябвало да изслушат членовете на Надзорния съвет и управителното тяло на сдружението с оглед моментното му положение, аргументите, довели до оставката на изпълнителния шеф и готовността за отоплителния сезон, изясни Калоян Паргов. - Освен това, новите общински съветници би трябвало да се срещнат със положението на "Топлофикация - София ". Наложителен е и финансов одит на сдружението, поради размера на задълженията му. През лятото, преди да завърши мандата си, предходният състав на СОС одобри решение, с което даде ход за търсене на интернационален съветник, с цел да бъде препоръчан нов финансов модел за развиване на сдружението за оздравяването му. Време е да стартираме да изпълняваме това решение ".

Калоян Паргов настоя СОС да съблюдава буквата на закона и идващото управление на "Топлофикация - София " да бъде определено с конкурс, на който всички претенденти да показват концепциите си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР