Не мисля, че има опасност за рязък скок нва тока

...
Не мисля, че има опасност за рязък скок нва тока
Коментари Харесай

Каримански: Таванът на компенсациите за тока може да се вдигне

Не мисля, че има заплаха за внезапен скок нва тока след премахването на мораториума. Това заяви Любомир Каримански, народен представител от Има Такъв Народ и председател на комисията по бюджет и финанси, който бе посетител в Нова тв. 

Той разяснява и обезщетенията за бизнеса поради високите цени на тока. Работодателите упорстват компенсациите да нямат таван, както е в този момент.

" Таванът на обезщетенията подсигурява шерване на риска  Той може да бъде и над 35%, което ще е в интерес на бизнеса. До една седмица ще знаем дали ще има по-високо компенсиране на бизнеса ", сподели Каримански.

Аз не съм бил последовател на мораториума поради правилото да не се месим в работата на самостоятелен орган. Този мораториум може да бъде изменен когато и да е. В момента се разисква срокът му да бъде понижен. До две седмици ще има точни планове, добави още шефът на бюджетната комисия. 

Той разяснява и изказванието на бившия премиер Борисов, който  каза, че той бил държал ниска цената на тока. " Как го е държал - от къщата си в Банкя ли? Но това, което трябваше да се направи - интерконекторът с Гърция, не е направено 10 година ", сподели още Каримански.

Депутатът изясни и какво ще се случи с пенсиите. 

" Пенсията се дава за застрахователен стаж, добавката е за коронавирус, тя не се съдържа в пенсията. Пенсионерите, които са получавали до декември възнагражденията си, ще ги получават до края на юни. 

Ние начисляваме пенсията за януари от 25 декември, като тези спомагателни дни ще компенсират, в случай че има понижение. Пенсионерите да са спокойни, че ще си вземат парите, в случай че са ощетени. По данни на Национален осигурителен институт 2010-2012 са били нулеви години за нарастване на пенсиите. 2019-а също не  е спазвано швейцарското предписание. До юни би трябвало да се осъвремени моделът на пенсионното обезпечаване и да създадем по този начин, че пенсионерите да не страдат ", увери Каримански. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР