„Не липсват заинтересовани лица около темата „Магнитски“, които да саботират

...
„Не липсват заинтересовани лица около темата „Магнитски“, които да саботират
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Решени сме да създадем рамка за законови мерки срещу санкционирани по „Магнитски“

„ Не липсват заинтригувани лица към тематиката „ Магнитски “, които да саботират напъните на държавното управление да осветли корупцията. Причината тъкмо в този миг да бъде пусната в публичното пространство някаква мостра за проектозакон - от многото разновидности по тематиката, за мен е опит да се отклони публичният спор от това, което е в действителност значимо. Очевидно е, че няма да приемем никакъв закон, който опонира на базови европейски правни рамки “, изясни той. Според него „ това е комфортно разпръскване на публичното мнение от главното към метода “.

„ Дали ще има подобен закон, ще реши Народното събрание “, разясни Лорер.

Според него нито прокуратурата, нито КПКОНПИ у нас правят своята работа и „ основаването на спомагателни органи, в случай, че към този момент два не работят, може би не е най-правилната тактика “.

Една от упоритостите на ръководещите е да върнат дълготрайните контракти за електрическа енергия на българския пазар, стана ясно още от думите на министъра на нововъведенията и растежа.

„ За петте месеца, в които четворната коалиция ръководи, сме създали повече, в сравнение с 10 години ГЕРБ преди този момент “, отговори Даниел Лорер на рецензиите на опозицията. По думите му държавното управление ще реагира съответно сега, в които види „ непостижима тежест върху българското общество или елементи от него “.

По тематиката с танкерите с полутечен газ министърът посочи, че енергийната взаимозависимост от съветски газ е завършила, а двата танкера са първата стъпка в тази посока.

„ Ни минимум не сме отпред на митинга против „ Газпром “. Просто нашите договорни заплащания пристигнаха първи по графиците. По отношение на цените нямам доверие да плащаме 30% повече от останалите, газпромските цени. Намирайки дълготрайни контракти, „ Газпром “ цените ще останат в далечното минало “, изясни той.

„ Бъдещето на България в еврозоната е залегнало крепко в съдружното съглашение, признатият механически проект не отваря въпроса причисляваме ли се към еврото или не, по кое време се причисляваме, а дефинира стъпките за сполучливо привършване на присъединителния развой “, посочи Даниел Лорер.

Според него този механически проект няма потребност от парламентарно разискване, а тематиката за еврото се политизира ненужно и се прави опит да бъде превърната в „ разменна монета “. По думите му датата 1 януари 2024 година е постижима, в случай че стартираме техническото осъществяване в този момент.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР