Не използвах думата война, а се позовах на това, което

...
Не използвах думата война, а се позовах на това, което
Коментари Харесай

Стефан Янев: Няма пряка заплаха към територията на България

Не използвах думата война, а се позовах на това, което сподели президентът Путин и се позовах на обстоятелството, че потреблението на думата война би трябвало да е доста характерно и отговорно. Никъде в формалния език на НАТО и Европейски Съюз няма документ, в който да е употребена думата "война ". Трябва деликатно да боравим с думите, тъй като след войната идва дипломацията. Това съобщи в "Панорама " министърът на защитата Стефан Янев.

В качеството си на министър имам отговорност към българските жители да бъдат осведомени и да не бъдат плашени. Тази война в Украйна не носи директна опасност към територията на България сега. Независимо от това ние си приготвяме нашите проекти за реакция и за основаване на сдържащ капацитет по целия източен фланг на НАТО. Всичко се прави за и предумисъл, разяснява военният министър.

Правилният въпрос е по какъв начин България може да отбрани националните си ползи. Системата за интернационалните връзки не работи, дипломацията се провали, след нея пристигнаха военните дейности, добави Янев.

Когато приказваме за нашите национални ползи, би трябвало да имаме поради какво се случва на интернационалната сцена. Не съм склонен, че има дребни и огромни на международната сцена, има можещи и неможеши, сподели още Стефан Янев.

Ние използваме инструментариума на НАТО, част сме от едно семейство. Нашата позиция значително е копирана от други страни, във връзка с създаване на този капацитет, базирайки се на личните си сили, разяснява министърът.

Той сподели, че българската войска има 6 сертифицирани от НАТО батальонни бойни групи.

Допълни, че в България оказва помощ с филантропична помощ на Украйна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР