Не искам да общувам със снаха си. Скарахме се за

...
Не искам да общувам със снаха си. Скарахме се за
Коментари Харесай

„Нали ти родих внук? Тогава ми дай апартамента“, тросна се собствената ми снаха

Не желая да поддържам връзка със снаха си. Скарахме се за първи път, само че доста мощно. Факт е, че Ирина желае да им дам единия си апартамент, тъй като ми била родила внук. 

Аз в действителност имам два жилището. В единия пребивавам, а във втория има наематели. Синът ми и снаха живеят чартърен и икономисват за ипотека.

След сватбата снаха ми беше сигурна, че ще им дам единия апартамент, само че за какво, за бога? Дори след раждането на детето не планирах да върша това.

Аз и мъжът ми сме произлезли от сирпиталище. Всичко в живота сме постигнали сами. Започнахме от нулата.

Скоро си купихме двустаен апартамент. И едвам тогава взехме решение да имам наследник.

Когато синът ни беше на 7 години, брачният партньор ми умря. Работих доста, с цел да може детето ми да няма потребност от нищо.

Направих всичко допустимо той да живее в обилие. Разбрах също, че мога да разгадавам единствено на себе си, по тази причина търсех метод да си осигуря комфортни старини. Нямах желание да увисвам на врата на сина си на остарели години.

Събрах пари за апартамент, с цел да го давам чартърен след пенсия и да имам добавка към пенсията.

Синът ми беше студент, когато купих жилището. Беше след ремонт и обзавеждане, тъй че нямаше потребност от вложения в обзавеждане. Дадох го чартърен. Оттогава животът ми стана малко по-лесен, тъй като тези пари ми помогнаха доста.

В продължение на една година събрах пари и купих кола на сина си. Не е неприятен подарък, нали?

След като приключи университета, синът ми заживя при мен. Но аз му дадох да разбере, че няма да води булката си тук. Ако желае да живее настрана с приятелката си, дано си наеме апартамент.

И тогава в живота му се появи Ирина. Срещнах я шест месеца по-късно и разбрах, че синът ми е подготвен за сериозна връзка.

Преди брака им още един път подсетих на сина ми, че няма да му дам жилището.

На сватбата дадох на младоженците крупна сума пари. Ирина обаче не хареса подаръка ми. Явно е чакала ключовете от жилището.

Шест месеца живееха в апартамент чартърен. И след това разбрах, че снаха ми е бременна.

Преди да излезе в отпуск по майчинство, синът ми ме попита дали могат да живеят в моя апартамент. Факт е, че той беше скъсен, тъй че нямаше да оцелее самичък.

Съгласих се, само че предизвестих, че това е краткотрайна мярка. Веднага щом Ирина отиде на работа, те незабавно би трябвало да си търсят жилище.

Ирина беше щастлива. Тя беше 100% сигурна, че това към този момент е техният дом.

От тогава минаха 3 години. Снахата не бърза да си откри работа. През това време синът ми посъбра пари за заплащане на ипотека, само че жена му не желае да влага пари в недвижими парцели.

Ирина единствено ми се възмути:

— Как не те е позор? Имаш два жилището, а синът ти няма покрив над главата си. Наистина ли не ти пука, че внукът ти ще се скита из стая чартърен?

— Вие ли създадохте семейство? Ами тогава си решавайте проблемите си без мое присъединяване.Щом аз съм спечелила пари за личен апартамент, то и вие също можете.

Ирина ме укори, че е родила моя внука, а аз се скръндзя за жилището.

— Молила ли съм те да родиш дете? Защо би трябвало да ви благодаря и да ви припиша жилището? – не устоях аз.

О, по-добре е да не поддържате връзка с такива родственици, в сравнение с непрекъснато да си разваляте нервите.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР