Не едно, а цели 3 са били децата в тежко

...
Не едно, а цели 3 са били децата в тежко
Коментари Харесай

„Пирогов“: Не едно, 3 критични деца лекувахме в шокова зала, докато Мустафа Емин чака!

Не едно, а цели 3 са били децата в тежко и сериозно положение в противошоковата зала на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “, до момента в който съветникът на отбранителния министър Тодор Тагарев Мустафа Емин е чакал дружно със своето ранено дете. Това излиза наяве от вътрешната инспекция, осъществена в незабавния институт във връзка абсурда, предава Лупа.
В началото на седмицата здравна сестра от болничното заведение разкри, че учредителят на „ Да, България “ е вдигнал скандал на медиците поради закъснение в прегледа на детето му, което се озовало там след удар в мебел и е разкървавило главата си.
Емин отхвърли да е влизал в пререкания, само че призна, че два пъти е загатнал министерското име.
Ето какво разкрива вътрешната инспекция на „ Пирогов “:
„ Персоналът е подходил с висок професионализъм, направили са всички нужни консултативни прегледи и проучвания на детето. Оказана му е нужната помощ и операции и е изпратено у дома с рекомендации.
Документацията по случая е водена по разпоредбите и е разказано по часове и минути придвижването на пациента.
За този интервал в детска противошокова зала е оказана незабавна помощ на 3 (три) травматични деца и са извършени продължителни мероприятия по ресусцитация на друго дете, което е преведено с тежък хеморагичен потрес. Или разпоредбите на триаж са спазени прецизно.
Всички данни от инспекцията са предоставени на Етичната комисия на политическа партия Да, България “. „ Пирогов “, като болница с високо публично доверие декларира,че ще даде информация на всички заинтригувани по случая при съблюдаване на Закона за протекция на детето, Закона за здравето и Закона за персоналните данни.
Ръководството благодари на сътрудниците за високия професионализъм, за търпението и за психическата резистентност, която са показали!
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР