Не е задължително и не е по вкуса и възможностите

...
Не е задължително и не е по вкуса и възможностите
Коментари Харесай

Аристократизъм без синя кръв: Тези правила от етикета ще ви направят кралска особа

Не е наложително и не е по усета и опциите на всеки спазването на одобрените правила на етикецията. Особено в тези разпуснати в доста посоки нрави към сегашния миг.

Но има дами и мъже, които макар всеобщото опростачване, желаят да излъчват с държанието си аристократизъм, без във вените им да тече синя кръв. Спазването на разпоредбите по-долу е въпрос на избор и на вътрешна нужда.

 Кейт Мидълтън, принц Уилям

МЪЖЪТ НИКОГА не носи чантата на дамата. И взема женско палто единствено, с цел да го занесе до дрешника.

ЧАДЪРЪТ НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА ИЗСЪХВА ОТВОРЕН - нито в офиса, нито на празненство. Той би трябвало да бъде прегънат и подложен в специфична стойка или окачен.

ЧАНТАТА НЕ МОЖЕ да бъде поставяна на коленете или на масата. Малка елегантна чантичка, може да се сложи на масата, обемната чанта може да се окачи на облегалката на стола или да се сложи на пода, в случай че няма специфичен стол (има такива в някои ресторанти). Куфарчето се слага на пода.

 Кейт Мидълтън

ЦЕЛОФАНОВИТЕ И НАЙЛОНОВИ ОПАКОВКИ се носят единствено при връщане от супермаркета, същото се отнася и за марковите торби от бутици. Носенето им по-късно за други цели със себе си като чанти е симптом на неприятен усет.

ДРЕХИ ЗА ВКЪЩИ са панталон и пуловер, които са комфортни, само че наподобяват обичайно. Халатът, пижамата са предопределени единствено, с цел да достигнете до банята заран, а вечер - от банята до спалнята.

ОТ МОМЕНТА, в който ДЕТЕТО се настани в обособена стая, свикнете да чукате, когато отивате при него. Тогава то ще прави същото, преди да влезе в спалнята ви.

ЖЕНАТА МОЖЕ да не смъква шапката и ръкавиците си на закрито.

 принцеса кейт, принц уилям

ОБЩИЯТ БРОЙ НА БИЖУТАТА съгласно интернационалния протокол не би трябвало да надвишава 13 продукта, като в броя се включват бижутерските копчета. Пръстен не се носи върху ръкавици, само че върху ръкавиците е позволена гривна. Колкото по-тъмно е на открито, толкоз накитите могат да бъдат по-скъпи. Преди диамантите се смятаха за вечерно бижу единствено за омъжени дами, само че в последно време стана разрешено да се носят диаманти денем. За младо момиче обеци с елмаз от към 0,25 карата са изцяло подобаващи.

ПРАВИЛА ЗА ПЛАЩАНЕ на поръчка в ресторант: Ако кажете фразата: „ Каня ви “, това значи, че вие плащате. Ако една жена предложения бизнес сътрудник на ресторант, тя заплаща. Друга дефиниция: " Хайде да отидем на ресторант " - в този случай всеки заплаща за себе си и единствено, в случай че мъжът самичък предложи да заплати за дамата, тя може да се съгласи.

МЪЖЪТ ВИНАГИ влиза първи в асансьора, само че пръв излиза този, който е най-близо до вратата.

В АВТОМОБИЛА най-престижното място се смята зад водача, то е заето от жена, до нея сяда мъж, който при излизане от колата държи вратата и подава ръка на дамата. Ако кара мъж, също е за предпочитане жена да седне зад него. Въпреки това, където и да седите, мъжът би трябвало да ви отвори и да ви помогне да излезете. Напоследък в бизнес етикета мъжете все по-често нарушават тази норма, употребявайки мотото на феминистките: „ В бизнеса няма дами и мъже “.

ДА ГОВОРИШ НА ВИСОК ГЛАС, че си на диета, е неприятна концепция. Освен това е невероятно под този претекст да откажете ястия, препоръчани от гостоприемна стопанка. Не забравяйте да похвалите нейните кулинарни гении. Трябва да се справите по сходен метод и с алкохола. Защо не можеш да пиеш си е твой проблем. Поискайте изсъхнало бяло вино и отпийте алегорично.

ТЕМИ ТАБУ за дребни диалози: политика, вяра, здраве, пари. Неуместен въпрос: „ Боже, каква рокля! Колко заплати? " Как да реагираме? Усмихнете се сладко: " Това е подарък! " След това сменете тематиката на диалога.

 Кейт Мидълтън

Правила на етикета - всеки човек би трябвало да знае главното. НА ВСЕКИ, навършил 12 години, му си поставя послание на „ вие ”. Отвратително е да слушаш по какъв начин нашият " хайлайф " се обръща на " ти " към сервитьорите или водачите и освен към тях. Изключение е, в случай че сте връстници или близки другари.

ОБСЪЖДАНЕТО НА ОТСЪСТВАЩИТЕ, т.е. елементарното злословене, е недопустимо. Не е разрешено да се приказва неприятно за близки, по-специално да се разискват съпрузите, както е всекидневно у нас. Ако мъжът ти е неприятен, за какво не се разведеш с него? 

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР