Не е възможно да отстъпим за Република Северна Македония. Това

...
Не е възможно да отстъпим за Република Северна Македония. Това
Коментари Харесай

Трусовете продължават! Корнелия Нинова охлади мераците на Кирчо за клякане на Скопие

Не е допустимо да отстъпим за Република Северна Македония. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия и вицепремиер Корнелия Нинова в ефира на ведомствената й партийна Българската свободна телевизия (БСТВ).

Така на процедура тя охлади мераците на Кирил Петков, България да клекне на Скопие и да даде зелена светлина на Северна Македония да стартира договаряния за участие в Европейски Съюз.

„Имахме срещи с еврокомисаря по разширението, с ръководителя на Европейската комисия госпожа фон дер Лайен и обсъждахме този въпрос. Винаги от началото на този развой сме заявявали, че поддържаме участието на Република Северна Македония в Европейския съюз“, изясни Нинова.

„То е значимо за сигурността на Балканите, само че няма да се съгласим това да стане за сметка на българския народен интерес и до момента в който не се изпълнят изискванията на двустранния контракт сред България и РСМ, до момента в който не се съблюдават правата на българите там, не се спре с езика на омразата, не се показа същинската история в учебниците, до момента в който не се почитат българското достолепие и исторически персони “, продължи тя по тематиката.

„Докато не се извършва контракта сред двете страни, ние, „БСП за България“, няма да дадем единодушие да стартират договарянията. Неслучайно заложихме този въпрос като алена линия в договарянията за сформиране на правителство“, приключи тематиката Корнелия Нинова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР