Не е тайна за никого, че доброто здраве се крие

...
Не е тайна за никого, че доброто здраве се крие
Коментари Харесай

Плодове, които лекуват

Не е загадка за никого, че положителното здраве се крие в верния режим на хранене. Плодовете са неизменима част от всяка здравословна диета.

Но редица проучвания са потвърдили, че някои плодове превъзхождат други, що се отнася до изгодите им върху човешкия организъм. Ето и кои са най-лековитите блага на природата, които можете да похапвате на воля.

Кайсии

Малките оранжеви плодове, които се оферират през летните месеци, са родом от Китай. Сладките кайсии са най-хубавият и апетитен източник на витамин А, който е нужен за положителното зрение, здравето на кожата, слизестите обвивки и неналичието на преждевременни бръчки.

 Кайсии

Само 300 грама дневно от този плод задоволява потребностите на организма от витамин А. Огромното количество калий пък прави тези плодове незаменими за профилактиката и лекуването на сърдечно-съдовите болести и отоците.

Сушените кайсии също се отличават с доста изгоди, макар високото си равнище на захар. Доказано е, че примес, включваща 5 сушени кайсии, 1 смокиня и 1 сушена слива може да отстрани болките в гърба. Продуктите се смилат добре и се употребяват всяка вечер в посочените пропорции.

Смокини

Смокините са извънредно потребни за здравето на сърцето. Освен това, този летен плод е с доста високо наличие на желязо - минералът, който спомага за основаването на алените кръвни кафези и попречване на анемия.

Сушените смокини са на върха на листата на сушените плодове за фенолни равнища на антиоксиданти. Плодовите антиоксиданти демонстрират по-големи изгоди за здравето на очите, в сравнение с растителните антиоксиданти, в това число от морковите.

 Малини

Малини

Богата на витамини, антиоксиданти и фибри, малината е апетитен плод с доста здравословни изгоди. Малините имат висока централизация на елагова киселина, фенолни съединения, които предотвратяват рака, като приключват растежа на раковите кафези и формирания.

Боровинки

Научно потвърден факт е, че на антоцианините – веществата, които придават синия цвят на боровинката, се дължи и антираковото влияние на това плодче върху човешкия организъм. Те нападат свободните радикали, които са подбуда за появяването на ракови формирания.

Боровинката съдържа субстанции, които не разрешават на бактериите да се задържат върху стените на пикочния мехур. Ето за какво, експертите, а и освен те, предлагат при подозрение за зараза шепа боровинки всеки ден.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР