Не е имало случай Тодор Живков да е недоволен от

...
Не е имало случай Тодор Живков да е недоволен от
Коментари Харесай

Бай Данчо: Тодор Живков държеше на боба и таратора

„ Не е имало случай Тодор Живков да е неудовлетворен от това, което му поднасяхме на трепезата. Предпочиташе вегетариански манджи. Казваше, че месото на формалните обеди и вечери му е изцяло задоволително. Поръчваше ли си нещо съответно, постоянно беше обвързвано с фасул. Когато обядваше самичък през лятото, му сервирах супена паница с таратор, към който самичък си добавяше магданоза и чесъна. Другото му ястие бяха раци от Шабла. Вечер – единствено огромна фруктиера с плодове. С нищо не прекаляваше в храната, а алкохол изобщо не пиеше “, описа в Би Ти Ви фамозният Бай Данчо, персоналният готвач на Тато. Когато трябвало да се вдигне тост след подписан контракт или различен формален случай,  сервитьорите подготвяли за президента чаша с чай вместо с коняк.

През 80-те Жени Живкова приготвила на дядо си специфична диета, само че той извикал Бай Данчо и хората му и поръчал: „ Момчета, гответе си, както знаете. Но пита ли Жени, ще казвате, че ме храните съгласно диетата “.

Леко безсолно е трябвало да бъде всяко ядене за Тодор Живков, показа още Йордан Стоичков, известен  като Бай Данчо. Кафето му пък подслаждали с фруктова захар от Финландия, която и до през днешния ден я няма по българските магазини.      

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР