Не е човешка грешка, загубата на пространствена ориентация е нещо

...
Не е човешка грешка, загубата на пространствена ориентация е нещо
Коментари Харесай

Нов скандал. Майор Терзиев не е допуснал грешка

" Не е човешка неточност, загубата на пространствена ориентировка е нещо характерно. Има посочена вторична причина, има неща, които е могло да бъдат направени по-добре на земята ", сподели военният министър. Георги Панайотов  в " Денят стартира " по Българска национална телевизия.

" Полетът е възобновен до последната секунда, цялата информация е снета. Потвърждават се заключенията от отчета на Военна полиция.

По думите му интервенцията по намирането на черната кутия е неповторима, заради дълбочината. Според него лабораторията в Русия, в която беше изпратена, явно е секретна. 

" Това е отвън моите пълномощия - да показвам отговорни. Категорично се отхвърля, че самолетът е свален или е взривен. Самолетът е бил в техническа редовност. Отрича се всякаква версия за офанзива, ракета. Не са завършили следствените дейности по случая. Главният командващ е българин, учението е българско ", добави Георги Панайотов.

Той добави, че Българската войска се нуждае от превъоръжаване - нови оръжия, самолети, хеликоптери, танкове, радари, съоръжение.

Във връзка с случая в Чешнегирово той съобщи: " Безбожие е да се напълзява драматичен случай със гибел на млад български военнослужещ, с цел да се прави партийна агитация. Разпространяват се безскрупулни неистини.

Това, което направи Военна полиция, откакто е разкрила безжизненото тяло, е да обезопаси стаята, до момента в който пристигна представител на прокуратурата, по-късно всички следствени дейности и следствия са правени от тях, не от Военна полиция и Министерството на защитата. Ние одобряваме техните изводи, тъй като казусът не е под нашата пълномощия. Министерството на защитата в никакъв случай не е казвало дали е ликвидиране или самоубийство ".

Георги Панайотов акцентира, че в писмо до него родителите на старши лейтенант Тодор Манчев са изразили терзание, че най-вероятно гибелта му не е самоубийство.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР