Не договорите им, а неизрядните възлагания - това е проблемът

...
Не договорите им, а неизрядните възлагания - това е проблемът
Коментари Харесай

Регионалният министър разкри как ще спасява пътните строители

Не договорите им, а неизрядните възлагания - това е казусът с пътните компании, стана ясно от думите на служебния районен министър Иван Шишков пред бТВ.

Той разгласи, че въпросните възлагания са правени след 2018 година от държавното управление на ГЕРБ.

„ Строителните компании станаха пленник на тази политика – политиците се отдръпнаха и ги оставиха да спорят със идната власт “, добави служебният министър.

Шишков дефинира като градивна срещата си през вчерашния ден с сектора. На нея са се разбрали, че на компаниите ще бъдат изплатени парите за строителството на лотове 1,2 и 3 на автомагистрала „ Хемус “, с цел да бъдат изпълнени те в период. Също и за скоростния път Видин – Благоевград.

Иван Шишков сподели, че е бил сюрпризиран от незавършеното строителство на газовата връзка с Гърция. Вчера той разгласи, че цялата страна е в помощ на строителя на връзката, с цел да може обектът да бъде приключен.

Шишков сподели още, че е контрактувано до края на днешния ден строителят да показа график за довеждане докрай на обекта. Установено е закъснение и несъмнено има незавършени строително-монтажни работи, само че все пак строителят би трябвало да се стимулира, а не да се демотивира, акцентира районният министър. Затова от изпълнителите е поискано да бъдат извънредно бързи, само че без да нарушават качеството.

Оставащото за осъществяване ще бъде разграничено на два стадия, като първият ще включва това, без което интерконекторът не може да проработи. Във вторият ще бъдат неща, които не са директно свързани с неговата сигурност. Така ще бъдат извоювани два-три месеца, а по този метод обектът ще може да се вкара по-рано в употреба.

Има хрумвания за улеснение на процедурата. Тя обаче би трябвало да е по законов ред и без пропуски в строителството и нормативните условия, с цел да може газовата връзка да се вкара в употреба, безапелационен е Иван Шишков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР