Не чакайте последния момент, за да си изберете доставчика на

...
Не чакайте последния момент, за да си изберете доставчика на
Коментари Харесай

Гранд Енерджи Дистрибюшън: Не чакайте за избора за доставчик на ток

„ Не чакайте последния миг, с цел да си изберете доставчика на ток от свободния пазар “, сподели Павлин Павлов, управител „ Продажби “ на един от най-големите търговци на електроенертия у нас Гранд Енерджи Дистрибюшън по време на онлайн полемика на Bloomberg TV Bulgaria. „ Според условията на закона, това не е единствено ваше обвързване, само че на първо място е ваше право и опция. Възползвайте се от нея. Договорете се още в този момент, с цел да постигнете по-добри цени “, подчертава Павлов, който има близо 15-годишен опит в областта на енергетиката и има съществени знания за бранша.

По думите му  фирмата не би трябвало да има просрочени отговорности, с цел да се извърши прехвърлянето от един търговец на различен. По време на онлайн полемиката специалистът бе безапелационен, че при избора на снабдител, преди всичко се гледа  цената, само че потребителите би трябвало да внимават и за другите условия, спомагателните услуги и метода на прекратяването на договорните връзки. „ Трябва да се внимава и за стабилността на доставчика. Изберете си сигурен и постоянен сътрудник ", изясни Павлин Павлов. Той напомни, че при банкрут на търговеца потребителите ще се трансферират на снабдител от последна инстанция, чиято цена е доста висока.

Основните тематики, които се разискваха по време на събитието, бяха свързани с това за какво се либерализира пазарът за достъп до електричество и по какъв начин да изберем своя енергиен снабдител. Другите две тематики, които се разискаха бяха какви са правата на потребителите и какво съставлява като цяло отвореният електроенергиен пазар.

В полемиката участваха Димитър Бартов, шеф на Synergon Energy, aдв. Пенчо Станчев от Адвокатско сдружение „ Димитров, Петров и Ко “ и Анна Димитрова, началник отдел „ Енергийна политика, околна среда и нововъведения “ в EVN България. Онлайн студиото на Investor.bg се организира с партньорството на Гранд Енерджи Дистрибюшън и Synergon Energy. Медийни сътрудници бяха Bloomberg TV Bulgaria и Dnes.bg.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР