Не бива да се използва ядрено оръжие в Украйна.Зад тази

...
Не бива да се използва ядрено оръжие в Украйна.Зад тази
Коментари Харесай

Байдън и Си: Не бива да се използва ядрено оръжие в Украйна

Не бива да се употребява нуклеарно оръжие в Украйна.

Зад тази позиция са застанали президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и водачът на Китай Си Дзинпин след двустранната им среща в Бали, траяла три часа и половина, разгласи Белият дом.

Конфликт сред двамата е зародил по Тайванския въпрос. Байдън уверил, че Щатите ще се опълчват против всевъзможни " едностранни промени " на статуквото на острова, който КНР възприема за своя територия. Президентът оповестил, че поради " все по-агресивните дейности " на Китай се понижава стабилността в Тайванския проток и по-широкия район.

Държавният глава на Съединени американски щати подлагал на критика Китай и поради нарушаването на правата на индивида в комунистическата страна, в частност репресиите в Синцзян, Тибет и Хонконг. Той оповестил, че полемиката ще продължи при бъдеща аудиенция на държавния секретар Антъни Блинкън в Китай.

Обект на полемика сред двамата водачи била и Северна Корея. На брифинга след диалозите Байдън означи, че е " мъчно да се каже дали Китай може да упражнява надзор над КНДР ". Според демократа Пекин има интерес от това Северна Корея да не възобновява ядрените проби (спрени през 2017 г.), защото в отговор Америка има намерение да предприеме отбранителни ограничения в района. Байдън подчертал, че стъпките, които Вашингтон възнамерява, няма да бъдат ориентирани против Китай.

" Искам да съм явен: мисля каквото споделям и споделям каквото мисля ", приключи брифинга си демократът.

 Очаквайте детайлности.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР