Не бих определила бюджета като разточителен. Увеличението от близо 400

...
Не бих определила бюджета като разточителен. Увеличението от близо 400
Коментари Харесай

Шалапатова с големи обещания: Трябва цялостна промяна! Целта ни е да не се дават пари „на калпак“

Не бих определила бюджета като разхитителен. Увеличението от близо 400 млн. лв. в обществената сфера е инвестиция в хората. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по БТВ министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова.
Този бюджет несъмнено е фокусиран върху благосъстоянието на хората и в този смисъл е обществен. Това дава отговор на визията на нашия кабинет да се влага в хората, с цел да могат те да са мотор за напредък в стопанската система и да можем да станем съвременна европейска страна, съобщи Шалапатова.
В отговор на върпос тя посочи, че няма да има коледни добавки за пенсионерите. Политиката ни е вместо два пъти годишно да даваме добавки, пенсионерите да получават ежемесечно по 50 лв. повече, означи общественият министър.
Нашата политика е да има трайно повишение на приходите хората от пенсия и в същото време да усилваме тяхната покупателна дарба. Целта ни е две направления – трайно увеличение на пенсиите и въпреки това да активираме пенсионерите. Вчера беше признат проект за интензивност на хората над 65-годишна възраст. Целта е те да бъдат трудово дейни. Можем да им бъдем потребни с безвъзмездни образования. Идеята е също по този начин те да бъдат дейни в обществения и публичния бживот. Те могат да бъдат доста потребни, уточни Иванка Шалапатова.
Ще стартираме и повсеместен разбор на пенсионната система, защото има доста рецензии към нея. Идеята ни е размерът на пенсията да подхожда на осигурителния принос и хората да се обезпечават на действителните са приходи, добави тя.
Социалният министър заяви, че вдовишките добавки нарастват с 26%. Тези хора доста постоянно действително нямат други приходи и концепцията ни беше да им помогнем съответно, означи Шалапатова.
Когато имаме държавен запас, е огромна отговорност по какъв начин да се изразходва той. Целта ни е да не се дават пари „ на калпак “, а на хората, които най-голяма потребност. Трябва да има цялостна смяна в обществената система, тъй като в нея има неефективност, сподели още министърът на труда и обществената политика.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР