Не бих могъл да си представя как в днешно време,

...
Не бих могъл да си представя как в днешно време,
Коментари Харесай

Евгени Кръстев: Блицкриг е невъзможен в държава с параметрите на Украйна

„ Не бих могъл да си показва по какъв начин в днешно време, при съществуването на  днешните технологии, в това число военни, като имаме поради каква страна е Украйна – с повече от 600 000 кв. метра територии, с съвсем 45-милионно население, не мога да си показва по какъв начин би могло да се организира блицкриг в нея . “ Това мнение изрази пред БНР Евгени Кръстев, политолог и публицист с експертиза в региона на интернационалната сигурност. 
Преди началото на войната на западната граница на Украйна и в Беларус имаше ситуирани към 190 000 души съветски войски, означи Кръстев.

„ На пръв взор приказваме за съвсем 200-хилядна войска, само че тя е извънредно незадоволителна за сходен вид военна самодейност в страна с параметрите на Украйна . “

„ На Путин и неговото най-близко обграждане наложително му е належащо да показа тази военна инвазия в Украйна като тип победа . Това е нещото, което се търси сега като вид от специалистите или стратезите в Кремъл, в съветското външно министерство, в министерството на защитата “, разяснява Кръстев в предаването „ Преди всички “.

Месец след началото на тази съветска инвазия в Украйна може да се каже, че тя не се развива съгласно първичните проекти на Кремъл, уточни Евгени Кръстев. Според него в актуалната обстановка ще се търсят „ някакви по-скромно реализирани цели “.

Анализаторът счита, че проект Б не е имало, а сега се вършат опити за създаване на тактика „ за реализиране на дребни стъпки, с по-голямо самообладание от съветска страна “ , което няма нищо общо с първичните планове.

Най-реално е Украйна да получи системи за противовъздушна защита C -300 , които могат да бъдат от страни в Източна Европа, които разполагат с такава система, означи политологът.

„ Това, което сигурно няма да се случи, беше доказано и през вчерашния ден от канцлера на Германия, че НАТО няма непосредствено да взе участие в обезпечаването на зона, неразрешена за полети над Украйна . “

За да имаме мироопазваща задача в Украйна, тя може да бъде изпълнена от НАТО, само че би трябвало да бъде обезпечена посредством резолюция на Организация на обединените нации, а непрекъснатите членки там имат право на несъгласие – Русия е такава страна членка, разясни Кръстев.

Относно настоятелността на Полша в тази тенденция той добави, че тя от години дава сигнали за водачество в Източна Европа .

Полша занапред основава информационна инфраструктура във връзка с процесите с Украйна след приключването на войната, счита Евгени Кръстев.

Допускам, че е допустимо българската позиция да претърпи някакво развиване, уточни той.

Има капацитет тази позиция, която имаме досега, да претърпи някакво развиване . “
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР