Не би трябвало да се случи каквото и да било

...
Не би трябвало да се случи каквото и да било
Коментари Харесай

Машините за гласуване под подозрение! Имат ли връзка с интернет?

„ Не би трябвало да се случи каквото и да било с машините. Те нямат връзка с интернет. Софтуерът се конфигурира машина по машина в склада. Всяко поделение се запечатва, всяка машина се запечатва в куфар с пломба при превозването. Самото устройство също е пломбирано и се отваря единствено за промяна на хартията ", изясни в изявление за бТВ представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Росица Матева.

За да се влияе върху машините, това би трябвало да се направи върху всички устройства, тъй като те нямат връзка с интернет, безапелационна бе Матева.

Устройствата се съхраняват в частен склад. ЦИК дефинира със свое решение кой има достъп до тях, като описът се изпраща до Министерство на вътрешните работи, добави тя.

„ Ще се гласоподава със същия програмен продукт, с който се гласуваше през 2021 година. Просто би трябвало да се вкарат новите партии и листи “, посочи Матева.

Днес изтече срокът за подаване на документи присъединяване в парламентарната конкуренция на 2 октомври. „ В съвсем всяка подписка на партиите за регистрация за изборите има „ мъртви души “. Важното е годните подписи да са над 2500. Това изисква Изборният кодекс “, уточни представителят на ЦИК.

„ Ако подписите не са задоволителни, регистрацията на партия или коалиция ще бъде заличена “, добави тя.

Относно въпросителната към обединяването на обединенията „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ Матева разяснява: „ Те са регистрирани като обединения. Имат задоволително адвокати, които ще вземат решението по какъв начин ще вземат участие в изборите. Законът дава опция единствено за смяна в състава на записана коалиция “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР