Не Америка, а България е страната на неограничените възможности –

...
Не Америка, а България е страната на неограничените възможности –
Коментари Харесай

По нашите пътища се движат повече Ferrari-та, отколкото Tesla

Не Америка, а България е страната на неограничените благоприятни условия – по този начин един умен и пътувал по света човек преди години разказа „демокрацията“ по български, настъпила в страната ни след 1989 година И в случай че едни са принудени всекидневно да се помиряват и борят с несгодите на градския превоз, отивайки и връщайки се от работа, други могат да се радват на лукса на някои от най-скъпите спортни коли , които имат съмнителното наслаждение да се движат по неведнъж разрушените ни пътища.
КАТ изготви статистиката за записаните коли през първите 6 месеца на годината и данните от сегмента на супер спортните коли несъмнено основават едно забавно, въпреки и малко обезкуражаващо, четиво.

За първите 6 месеца на годината у нас са регистрирани 3 нови автомобила Ferrari и 13 използвани бройки от славния италиански жребец. При Rolls-Royce съотношението за същия интервал е 1 нов и 4 използвани. За тези коли, както е известно, важи правилото да престояват прочут интервал в чужбина, след което да идват у нас. Много по-голяма е броя на записаните чисто нови коли Porsche – цели 70, а с използваните 279 общият им брой до 1 юли 2018 година става 349.

Наскоро видяхме и първия Bugatti Chiron в България, което форсира за 2,5 сек, до 200 км/ч доближава за 6,5 сек, а до 300 км/ч – за 13,6 сек.

Не е изненада, че точно Porsche е най-разпространената марка спортни коли у нас. На доклад от КАТ се водят общо 2952 автомобила с марка Porsche. На второ място са моделите с марка Maserati (207), а безбройните трудове и възхвали на Tesla не са помогнали на електрическия автомобил да изпревари иконата на спортното автомобилостроене. У нас са регистрирани 67 автомобила Tesla, до момента в който броят на Ferrari е 80. Най-малко са почитателите на Lamborghini – едвам 25, само че пък хората с високо състояние обичат супер лукса на Rolls-Royce – 59. Не би трябвало да пропущаме и Bentley , като общо 188 са записаните коли на английската марка у нас.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР