Назоваха имената на тримата американски военнослужещи, които загинаха при атака

...
Назоваха имената на тримата американски военнослужещи, които загинаха при атака
Коментари Харесай

Обявиха имената на загиналите американски военни в Йордания

Назоваха имената на тримата американски военнослужещи, които починаха при офанзива против базата им в Йордания.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1481
Това са Уилям Ривърс, на 46 години, Кенеди Сандърс на 24 години и Бриона Мъфет, на 23 години. Те са били в спалните си пространства по време на удара.

Броят на ранените се усили и към този момент е 40. Поне 8 от тях са изведени от базата за лекуване. По информация на Пентагона, нападението носи белезите на една от фракциите на ливанската проиранска формация " Хизбула ".

И от Пентагона, и от Белия дом още веднъж обявиха, че не желаят война с Иран и разгръщане на спора в Близкия изток, само че бяха безапелационни, че Вашингтон ще отговори на офанзивата. Иран отхвърля обвиняванията на Съединени американски щати, че виновни за нападението са проирански милиции.

" От самото начало бяхме ясни и предупредихме, тези, които желаят да се възползват от спора в Близкия изток да не го вършат. Предприехме ограничения да защитим себе си и сътрудниците си, както и да предотвратим ескалация. Президентът беше пределно явен. Ще отговорим уверено на всяка експанзия и ще подведем под отговорност хората, атакували наши военни. Ние ще изберем времето и мястото на отговора ", съобщи Антъни Блинкен, държавен секретар на Съединени американски щати, представен от Българска национална телевизия. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР