Назначеният в края на миналата година за изпълнителен директор на

...
Назначеният в края на миналата година за изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Уволнение на директор спасява съюза с Renault

Назначеният в края на предходната година за изпълнителен шеф на компанията Renault  Тиери Болоре беше отхвърлен от поста си поради заплаха от раздробяване на съюза с Nissan. Временно отпред на френския производител застава финансовият шеф Клотилда Делбос.

Решението идва единствено няколко дни откакто r Nissan смени изпълнителния си шеф. На мястото на Хирото Саикава беше назначен Макото Усита. Неговата съществена задача ще бъде точно възобновяване на връзките с Renault - нещо, което Болоре несъмнено не направи. Той беше дясната ръка на предходния началник на алианса Карлос Гон, против който сега се води дело за злоупотреби в Япония.

Именно Гон се опита да слее Renault и Nissan, само че проектите му се провалиха и той беше задържан и упрекнат за финансови злоупотреби. След това Renault направи опит за обединяване с Fiat Chrysler Automobiles, само че то срещна съпротивата на управлението на Nissan. Против сходна договорка се разгласи и френското държавно управление, което е основен акционер в Groupe Renault. За да избегне интернационален скандал, то се застъпи за Nissan и принуди Renault да се преценява с мнението на японския си сътрудник при взимане на сходни решения.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР