Назначаването на Валерий Герасимов за командир на окупационните сили вероятно

...
Назначаването на Валерий Герасимов за командир на окупационните сили вероятно
Коментари Харесай

ISW: Путин и силоваците се бият за надмощие

Назначаването на Валерий Герасимов за пълководец на окупационните сили евентуално е частично политическо решение . По този метод съветският президент Владимир Путин желае да отслаби властта на силоваците, чийто любимец беше Сергей Суровкин.

Това се показва в дневния разбор на обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

На 11 януари съветското министерство на защитата (МО) разгласи, че началникът на Генералния щаб армейски военачалник Валерий Герасимов ще поеме поста на командващ театъра на военните дейности в границите на огромна смяна на съветската командна конструкция за войната в Украйна. Руското МО публично разгласи Герасимов за командващ на Съвместната формация на силите и назначи трима заместници под командването на Герасимов: предходният командващ на театъра на военните дейности в Украйна от 8 октомври до 11 януари генерал-армейски военачалник Сергей Суровикин, главнокомандващ на Въздушно-космическите сили; генерал-армейски военачалник Олег Салюков, главнокомандващ на Сухопътните войски, и генерал-полковник Алексей Ким, заместник-началник на съветския Генерален щаб.
 ISW: Пригожин употребява Соледар, с цел да разпространява
ISW: Пригожин употребява Соледар, с цел да разпространява " Вагнер "

Ожесточени борби се водят, призна Киев

Суровикин беше командващ на Въздушно-космическите сили от октомври 2017 година и командваше групата сили " Юг " в Украйна от юни до октомври 2022 година, преди да бъде назначен за общ командващ на театъра на военните дейности. Салюков беше главнокомандващ на съветските сухопътни сили от 2014 година, а Ким беше заместник-началник на Генералния щаб от септември 2022 година след няколко позиции в съветски военни висши образователни заведения.

В общественото известие на съветското МО за това преструктуриране се показва, че смяната е нужна както за възстановяване на съветското командване и надзор, по този начин и за усилване на съветските интервенции в Украйна. В формалното известие на МО за назначението се показва, че тези промени са направени по отношение на " разширението на мащаба на дилемите, решавани при осъществяването на [специалната военна операция], нуждата от образуване на по-тясно взаимоотношение сред службите и типовете въоръжени сили, както и възстановяване на качеството на всички типове поддръжка и успеваемостта на командването и контрола ".

Анализаторите настояват, че съветското министерство на защитата и силоваците, представлявани най-много от финансиста на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин, са имали противоположни възгледи за методите на водене на войната в Украйна .

" Пригожин е все по-критичен към воденето на войната от съветското министерство на защитата от края на 2022 година насам. Игор Гиркин, някогашен пълководец на съветските бойци в Донбас и прочут блогър, даде ясно да се разбере, че ще поддържа отстраняването на съветския президент Владимир Путин от поста му, като насочи директна рецензия към него на 10 януари ", написа ISW.
 Британското разузнаване: Руската войска и
Британското разузнаване: Руската войска и " Вагнер " управляват по-голямата част от Соледар

Целта е обграждане на Бахмут

Анализаторите допълват, че Суровкин е бил обществен любим на Пригожин и противник на съветския министър на защитата Сергей Шойгу.

" Повишението на Герасимов евентуално е частично политически ход, целящ да отслаби въздействието на антиМО силоваците и сигнал към Пригожин и други да понижат рецензиите си към МО ", пишат анализаторите.

В същото време ISW счита, че сходен ход може да насърчи фракцията на силовиците да продължи да разделя съветското осведомително пространство.

Неспособността на съветската отбранителна индустриална база да преодолее дефицита на муниции ще попречва способността ѝ да поддържа настъпателните интервенции в Източна Украйна през 2023 година

Анализаторите означават, че съгласно изказванията на американски и украински публични лица от 10 януари дневният артилерийски обстрел от страна на окупатора е намалял със 75%, което е най-ниското равнище от 24 февруари 2022 година насам.

В отчета на ISW се допуска, че съветските сили може да са понижили обстрела си вследствие на понижените доставки или да преразглеждат тактиката си. В края на краищата те изчерпват запасите си от 122-милиметров и 152-милиметров диаметър и други запаси през лятото на 2022 година, което допуска, че несъразмерните артилерийски офанзиви ще доведат до по-бързи резултати .
 ISW:
ISW: " Вагнер " търси легитимност в Русия посредством войната в Украйна

Лукашенко прави обезверени опити да избяга от натиска на Кремъл

" Сега Руската федерация би трябвало да трансферира спомагателни снаряди от тиловите региони и да закупи спомагателни муниции от непознати страни, с цел да противодейства на този дефицит, което ще докара до понижаване на скоростта на стрелбата ", показват специалистите.

Институтът за проучване на войната прибавя: " В Русия от ден на ден се признава, че съществени проблеми, като дефицит на муниции и неспособност за доставяне на войските, съществено попречват настъпателните интервенции. "

Руските сили към момента не са завладяли напълно Соледар макар неотдавнашния прогрес на съветските войски, а възможното завладяване на Соледар надали ще разреши на съветските сили да завладяват Бахмут . ISW прави оценка, че съветските сили към момента не са завладяли Соледар, макар многочислените изказвания от съветски източници.

Съобщава се, че съветският президент Владимир Путин е издал секрети и изпреварващи помилвания на съветски наказани, които се бият с групата " Вагнер " в Украйна, което евентуално в допълнение дава опция на " Вагнер " да работи безнаказано на бойното поле. Членът на Руския съвет по правата на индивида Ева Меркачева съобщи пред съветската медия РИА Новости на 9 януари, че пандизчиите, вербувани от Групата " Вагнер " на Евгений Пригожин да се бият в Украйна, получават помилвания, преди да бъдат освободени от наказателните колонии.
 Съединени американски щати: Северна Корея е доставила оръжие на
Съединени американски щати: Северна Корея е доставила оръжие на " Вагнер "

Британия: Фактът, че Путин желае помощ от Северна Корея, е знак за обезсърчение и изолираност

Превантивните президентски помилвания евентуално в допълнение подтикват набирането на бойци на групата " Вагнер " в наказателните колонии и дават опция на бойците на групата " Вагнер " да работят в огромна степен безнаказано в Украйна. Обещанието за законно опрощение за незаконна активност евентуално подтиква наказаните да подписват контракти с Вагнер, знаейки че в случай че оцелеят при интервенциите в Украйна, след изпращането си ще бъдат освободени назад в съветското общество с чисто досие. ISW към този момент е отбелязвала, че бойците на Групата " Вагнер ", набирани от пандизите, са изпращани на фронта в Украйна основно като ненужна мощ за поразяване и постоянно демонстрират необикновено слаба дисциплинираност в театъра на военните дейности.

На 10 януари съветски боен блогър популяризира фотоси на бойци от групата " Вагнер " в Соледар, облечени в украински униформи, което евентуално съставлява прибягване до низост в нарушаване на интернационалното право.

Украинският президент Володимир Зеленски още веднъж съобщи, че подновяването на съветската настъпателна интервенция от Беларус остава малко евентуално. По време на координационната среща за сигурността на северозападните граници на Украйна на 11 януари Зеленски съобщи, че Украйна не вижда никакви настъпления в Беларус " с изключение на мощни изказвания ".

Основни констатации:
На 11 януари съветското министерство на защитата (МО) разгласи, че началникът на Генералния щаб армейски военачалник Валерий Герасимов поема поста командващ на ОЕФ в границите на огромна смяна на съветската командна конструкция за войната в Украйна. Назначението на Герасимов евентуално е подбудено от желанията за решителни съветски военни дейности през 2023 г. Издигането на Герасимов и Министерството на защитата на Русия над Суровикин, любим на Пригожин и група силоваци, евентуално е частично и политическо решение за възобновяване на шампионата на Министерството на защитата в съветската битка за власт. Герасимов евентуално ще оглави дезорганизирана командна конструкция, която ще страда от непрекъснатите, упорити и самоподсилващи се провали, които значително доведоха до нашествието в Украйна в първичната му роля. Неспособността на съветската отбранителна индустрия да се оправи с дефицита на муниции евентуално ще попречи на съветските сили да проведат настъпателни интервенции в Източна Украйна през 2023 г. Украинският президент Володимир Зеленски удостовери, че възобновяването на съветската атака от Беларус остава малко евентуално. Въпреки неотдавнашните триумфи на съветските войски, те към момента не са завладяли напълно Соледар, а възможното завладяване на Соледар надали ще разреши на съветските войски да завладяват Бахмут. Съобщава се, че съветският президент Владимир Путин скрито и предупредително е помилвал съветски пандизчии, които се борят на страната на групата " Вагнер " в Украйна, което може да разреши на " Вагнер " да работи безнаказано в театъра на интервенциите. Руските сили продължиха с лимитирани контраатаки край Сватово, до момента в който украинските сили продължиха контраофанзивни интервенции край Кремена и нанесоха удари в тила в Луганска област. Твърденията на Русия за интервенциите на групата " Вагнер " и стандартните съветски сили в Соледар евентуално отразяват конкуриращи се искания за отговорност за неотдавнашните забележителни тактически триумфи на Русия в Украйна. Руските сили нанесоха наземни удари по фронтовата линия в Донецка област. Украински публични лица оповестиха, че поради украинските удари съветските сили изтеглят основни уреди и преструктурират логистичните си мрежи в Южна Украйна. Руският министър на защитата Сергей Шойгу разгласи проект за модернизиране на съветската отбранителна индустриална база.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР