Най-заможен е Николай Събев, най-малко влогове има Калина КонстантиноваКирил Петков

...
Най-заможен е Николай Събев, най-малко влогове има Калина КонстантиноваКирил Петков
Коментари Харесай

За първи път! Министри влизат във властта богати

Най-заможен е Николай Събев, минимум влогове има Калина Константинова Кирил Петков държи сладкарницата на брачната половинка си и $700 000 на влог
За първи път министрите влизат във властта милионери. Имат солидни парцели в страната и в чужбина, държат милиони на влогове и карат скъпи коли.

На този декор прави усещане, че самият министър-председател няма лично жилище. Той живее в непознат парцел с повърхност 89 квадратни метра. Собственик е обаче на сладкарницата на столичната улица " Сан Стефано ", която ръководи брачната половинка му - " Сладкарницата на Линда ". Това излиза наяве от декларациите на представителите на властта пред Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ).  

Петков е заявил, че има влог за 700 000 $, както и различен за 20 000 лв.. Отделно разполага и с 50 000 $ в брой. Той и брачната половинка му имат и два първокласни автомобила. Единият е Лексус, платен предходната година за 60 000 лв.. Другият е Мини купър от 2012 година на стойност 13 500 лв..

Николай Събев най-богат

Като най-заможен член на кабинета се откроява транспортният министър Николай Събев. Той е заявил благосъстоятелност на цели 24 парцела. Два от тях са в Испания, като единият е с величествен размер от 9954 кв. м (близо 10 декара) и 508 кв. метра застроена повърхност. Закупен е за близо 5,5 млн. лв.. Другата испанска къща на транспортния необут е купена за 3,1 млн. лв. и е с повърхност 2847 кв. метра.

Отделно Събев има къщи и жилища в Русе, София и на моерто. Пет от жилищата му с в Созопол. Декларацията на транспортния министър издава и уязвимост му към моторите. Той е оповестил, че има 4 автомобила и цели 14 мотоциклета.

 

Доста по-скромно от него живее вицепремиерът и финансов министър Асен Василев. Според декларацията му. Той има едно жилище в София с размер на гарсониера - 54 квадрата. Няма кола на свое име, а на влог в банка държи малко над 66 хиляди лв..

Бойко Рашков има фитнес

22 недвижими парцела или елементи от тях е заявил, че има вътрешният министър Бойко Рашков.

Част от посочените в декларацията му парцели обаче в действителност са прилежащи елементи към къщата му в София -три дребни склада, партер, гараж, тераса, както и фитнес с повърхност 40 кв. м. Отделно Рашков има три жилището в столицата с площ надлежно 109, 99 и 56 кв. м, както и дворно място в София с повърхност 1870 квадрата.

Министерство на вътрешните работи шефът е заявил, че е притежател и на част от къща с гараж в Несебър, както и две къщи с дворно място в Антон. В декларацията си той показва, че парцелите му са добити в резултат на сватбен контракт.

Рашков има и два автомобила -БМВ и Нисан Патрол, които също е получил, с помощта на сватбен контракт.Той е заявил и два влога -един за малко над 158 000 лв. и различен за 10 000 лв.. Има и две инвестиции в пенсионни и капиталови фондове - едното за малко над 600 000 лв., а другото за близо 45 000 евро.

Апартамент в Рим с повърхност от 298 кв. м пък сие купил предходната година вицепремиерът и министър на регионланото развиване и благоустройството Гроздан Караджов дружно със брачната половинка си. Имотът е на стойност близо 2 млн. лв.. Отделно двамата имат къща в регион " Витоша " с 1101 квадрата разгърната повърхност и апартамент от 89 квадрата в " Лозенец ", Семейството има и 5 автомобила, като последният е Мерцедес EQC, добит предходната година против 150 хиляди лв..

Борислав Сандов без благосъстоятелност и влогове

Без парцели и спестявания пък е различен от вицепремиерите Борислав Сандов. Според декларацията му брачната половинка му Яна има три жилището, като единствено единият е напълно неин, а на другите два е съсобственик. Съпругата на вицепремиера държи на влог малко над 73 000 лв., до момента в който той няма лични депозити. Двамата имат автомобил Форд Фиеста.

Вицепремиетрът по ефикасното ръководство Калина Констранстинова пък е заявила 2 жилището в София - единият на нейно име, другият на Боян Бегов. Тя има 3 банкови влога на стойност малко под 8000 лв..

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР