Най-вероятно синдикати и протестиращи миньори и енергетици няма да откликнат

...
Най-вероятно синдикати и протестиращи миньори и енергетици няма да откликнат
Коментари Харесай

Най-вероятно синдикатите отново няма да отидат на среща с Денков

Най-вероятно синдикати и протестиращи миньори и енергетици няма да откликнат на новата покана на премиера за среща на следващия ден в Раднево. Това разгласи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия Йорданка Германова от профсъюз " Подкрепа ".

" Мисля, че няма да има такава среща. Ние от 18 август настояваме за тези срещи, на 19 септември 10 000 индивида отидохме с вярата да срещнем схващане, тъй че поканите за срещи с Министерски съвет са изчерпани, нашите претенции са отправени към Народното събрание и парламентарно показаните партии, тъй като те са единствените, които биха могли към този миг, когато териториалните проекти са към този момент в Брюксел, да откликнат на настояванията на хиляди служащи от бранша ", съобщи Германова.

Според нея настояванията на протестиращите по никакъв метод не намират приложение в териториалните проекти. За тях, Германова сподели, че са се срещнали главно с текстовете, които касаят намаляването на мощностите.

" На процедура с териториалните проекти се цели закриване на въгледобив и енергетиката в България. И в случай че в предходните разновидности на териториалните проекти бяха по-меки ограниченията, то в последния вид, който едвам през днешния ден откакто беше изпратен в Брюксел беше качен на уеб страницата на Министерството на енергетиката, нещата са доста по-сериозни и доста по-зле от позиция на понижаване на мощности най-много ", разяснява Йорданка Германова.

По нейни думи протестиращите с вяра са следили вчарашното изказване на премиера Денков, само че терзанията им остават. Тя акцентира, че митингът не е политически.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР