Най-вероятно повечето домакини вече започват да се замислят за подготовката

...
Най-вероятно повечето домакини вече започват да се замислят за подготовката
Коментари Харесай

Научете кога трябва да пресечете киселото зеле, ако искате да се получи ПЕРФЕКТНО

Най-вероятно множеството домакини към този момент стартират да се замислят за подготовката на киселото зеле за зимата. Това е традиция у нас. Дори не ни се желае да си представяме по какъв начин би изглеждала трапезата на българина, в случай че върху нея липсваше кисело зеле, подправено с червен пипер и олио или тези вкусни сърмички със зелеви листа, които толкоз доста обичаме да похапваме.

Когато обаче настъпи моментът за подготвяне на зелето, би трябвало да сте доста наясно със самото секване и по кое време въобще би трябвало да се случи то.
Как се прави най-хубавото кисело зеле
Стартира се с почистването на зелето от горните листа, които нормално са засегнати. Предварително се подготвя бидон, който се измива и подсушава.

След като зелките бъдат подредени, това постоянно се прави с кочана нагоре, следва заливането със саламура.

Някои хора желаят зелето да е по-цветно, както и зелевият сок. За задачата се възползват от аленото цвекло, което съумява да извърши желанието им. Няколко цветни зелки също правят чудесна работа.

Ако желаете да забързате процеса по ферментиране, прибавете кочан царевица към бидона с кисело зеле.

След като стана въпрос за ферментацията, няма по какъв начин да пропуснем да кажем, че точно тя е характерният миг в приготвянето на кисело зеле за зимата.

Кога би трябвало да пресечем зелето
Моментът, в който би трябвало да пресечем зелето, е строго избран. В противоположен случай може да ви се наложи да го изхвърлите още при започване на пролетта, а надали задачите това.
 Това кисело зеле в буркани е същинска витаминозна бомба! Това кисело зеле в буркани е същинска витаминозна бомба!
Това кисело зеле не просто се получава ужасно вкусно и хрупкаво, само че е и същинска витаминна бомба! Ето по този начин се прави съвършеното кисел...

За да не хвърляте парите си в кофата с боклуци, би трябвало да следите зорко процеса по ферментация. Той може да е по-бърз или по-бавен, според от температурата.

Пресичането на зелето или прекъсване на ферментацията се прави в миг, в който зеленчукът в бидона към този момент се е сдобил с стремежи от вас усет.

Няколко са методите, посредством които бихте могли да стопирате този развой. Можете да прибавите или корени от хрян към зелето, или да поставите натриев безнзоат.

Ако заложите на първия метод, не преставайте да следите зелето в бидона, защото корените може и да не пресекат процеса.

Що се отнася до натриевия бензоат, с него би трябвало да се борави по метод, който е разказан върху опаковката на етикета. Ако не следвате инструкциите, можете да измененията усета на една от най-харесваните зимни храни, а точно киселото зеле!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР