Най-вероятно пилотът на падналия МиГ-29 не е успял да катапултира.

...
Най-вероятно пилотът на падналия МиГ-29 не е успял да катапултира.
Коментари Харесай

Открита е спасителната жилетка на пилота на изтребителя


Най-вероятно водачът на падналия МиГ-29 не е съумял да катапултира. Kомандирът на Военноморските сили (ВМС) контраадмирал Кирил Михайлов сподели пред БНР, че не е сработила системата, която при катапултиране на водача изхвърля избавителен буй с радиосигнал и светлина. Към 10 часа е открита избавителната жилетка на водача.

Все още няма информация за какво самолетът е паднал.

Припомняме, че случаят е станал малко след среднощ, при осъществяване на подготвителна задача над Черно море в региона на Шабла.

Президентът Румен Радев също коментиратемата, той е някогашен пълководец на Военновъздушни сили и водач на изтребител.

" Най-важното сега е положението на водача. Познавам го като прелестен човек и доста добър експерт ", сподели Радев. Държавният глава прикани за " въздържаност и отбягване на спекулации " към случая. Всички налични средства са мобилизирани в интервенцията по търсене и избавяне. Какво тъкмо се е случило ще е ясно едвам когато се намери така наречен „ черна кутия ", добави президент и висш главнокомандващ.

По първична информация водачът на падналия аероплан е от състава на база „ Граф Игнатиево “.

Заседанието на Министерския съвет в сряда бе анулирано, а служебният министър председател Стефан Янев и министър Панайотов са на място в Шабла.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР