Най-важното, което правим в момента, е да върнем Българската банка

...
Най-важното, което правим в момента, е да върнем Българската банка
Коментари Харесай

Росен Карадимов пред бТВ: Има ясна политическа воля ББР да работи съгласно заложените в закона й цели

„ Най-важното, което вършим сега, е да върнем Българската банка за развиване към целите й като инструмент за обществени политики и превъзмогване на районните несъответствия. Тя би трябвало да основава бизнес климат и финансови артикули в поддръжка на дребния и междинния бизнес “. Това разгласи ръководителят на Надзорния съвет на ББР Росен Карадимов в предаването „ Лице в лице “ по бТВ.

Повод за присъединяване му бяха оповестените резултати от инспекцията на най-големите кредитни експозиции в банката.
-->
Според Карадимов едвам през юни 2022 година е почнала дейна работа по най-големия проблематичен заем, макар направените година по-рано поръчки от тогавашния длъжностен министър на стопанската система. Той е безапелационен, че за сходни дейности се желае волята на принципала и на най-високо държавно равнище. Такава е имало несъмнено при служебния кабинет през лятото на 2021 година и е налична още веднъж в този момент, при актуалното ръководство.

„ В момента има безапелационна политическа воля ББР да работи според заложените в закона й цели “, акцентира Росен Карадимов.

Поставено е началото на договарянията с лечебни заведения, банката ще поддържа финансово Александровска болница, а сега се водят договаряния и с болничното заведение в Шумен, осведоми ръководителят на Надзорния съвет на ББР.

Целта е да се подкрепи провежданата от страната политика за излекуване и развиване на лечебни заведения със редовно значение за районите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР