Най-важният ден за Левски и Славия през настоящия футболен сезон

...
Най-важният ден за Левски и Славия през настоящия футболен сезон
Коментари Харесай

Големият ден за Левски и Славия: Победителят може да е само един!

Най-важният ден за Левски и Славия през сегашния футболен сезон пристигна.

Финалът за Купата на България е довечера, от 19.30 часа на Националния стадион " Васил Левски ", а единствено един ще отнесе трофея вкъщи.

Освен Купата, залогът е и обезпечено място в евротурнирите.

Най-старото столично дерби, сред два тима столетници, сред два тима, търсили и намерили себе си в този миг, в този шампионат.

Очаква се 35 000 фенове да гледат срещата на стадиона, като за " сините " почитатели останаха лимитирани бройки билети.

И двамата старши треньори на процедура разполагат с най-хубавото за финала, като до последно няма да разкрият точните си сформира.

Футболната суперзвезда Ривалдо дойде като посетител на Левски и на сина си Ривалдиньо, част от разширения състав на " сините " и ще гледа от ложите срещата.

Славия в профил по пътя си Ботев Пловдив, Етър, Локо Пловдив и Черноморец Балчик.

За да стигне до тук Левски мина през ЦСКА, Дунав, Монтана и Ботев Гълъбово.

И двата тима играха по един мач с продължение в ранния стадий от конкуренцията, с цел да се намират сега в борбата за трофея.

Последната победа на Славия над Левски е от май 2016-та година, а този сезон " сините " завоюваха единия дуел посред им, а вторият приключи реми.

Левски и Славия не са се срещали за Купата на България в последните две десетилетия. Именно " белите " обаче лишиха последния голям късмет за успех на Левски, през 2013-та, когато след 1:1 сред двата тима " сините " изгубиха купата, оставайки на една точка зад Лудогорец в крайното класиране.

Иначе в историята Славия води безапелационно в мачовете за Купата против Левски, като два пъти тези отбори са играли край - 1943 и 1996-та година. Във втория случай Славия печели служебно, откакто Томас Лафчис вади Левски от терена поради съдийството и служебно трофеят отива за противника.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР