Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Украйна

...
Най-важните новини с линкове. Отнемат три минути четене.Най-важното тази сутрин:Украйна
Коментари Харесай

Три минути: Брюксел предупреди България за руския петрол. Зимата идва, а милиони украинци са без ток

Най-важните вести с линкове. Отнемат три минути четене.

Най-важното тази заран:
Украйна и зиматаБългария и съветския петролБорисов и машините за гласоподаване
България не може да изнася съветски нефт,, сподели представител на Европейската комисия за Свободна Европа. Ако го направи, страната ще наруши изискванията, които вървят с изключението от ембаргото на Европейски Съюз против съветския нефт.

Попитахме, откакто изиска да получи позволение да внася съветски петрол и да изнася горивата, добити от преработката му. В подмяна тя даде обещание да стартира да заплаща налози върху облагата си в България.
Украйна се готви за тежка зима без ток
Животът на милиони хора в Украйна, сподели Световната здравна организация. Температурите ще паднат до -20 градуса, а милиони хора нямат ток и парно. “Тази зима ще бъде обвързвана с оцеляването ”, добави организацията.

Новата тактика на съветската войска е да унищожи енергийната система на Украйна. Президентът Володимир Зеленски прикани украинците на ток и сподели, че половината от енергийната инфраструктура на страната е отвън строя.

Организация на обединените нации заяви, че усилва напъните си за основаване на “Запорожие ” в Украйна. Това стана след нови ракетни удари в региона на централата.

Украинските управляващи направиха претършуване на територията на. Службите са търсили саботажни групи и оръжие. Манастирът е средище на подкрепяното от Русия крило на Украинската православна черква.

, без да дава доказателства, че задържа природен газ за Молдова, който минава през територията ѝ. Руската компания заплаши да понижи доставките.

Как страдат елементарните хора от войната? е образец. Те са от два прилежащи града в Украйна, само че лежат дружно в болицата. И двете са изгубили крайник поради съветските офанзиви. Сега те към този момент имат протези и се учат да вървят още веднъж.
Борисов към този момент счита машините за “добри ”
Бойко Борисов сподели, че приоритет е държавното управление, а не измененията в изборния закон. Лидерът на ГЕРБ позволи партията му да отдръпна някои свои оферти и като сподели, че те “са положителни и ни правят работа ”.

ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия предходната седмица гласоподаваха за една нощ връщането на хартиените бюлетини и други противоречиви промени в Изборния кодекс., която изначало е срещу, сподели, че ще желае разискването на измененията да стартира изначало.
Кой желае да дефинира гостите в БНР
Журналист разяснява настояща тематика по радиото, а по-късно обобщение от изявлението се появява и на уеб страницата. Посланик на непозната страна не харесва заглавието и праща писмо. Радиото и медийният регулатор мълчат. Става дума за.

Някои политици може и да споделят, че България е поела ангажимент да затвори въглищни централи до 2026 година Това обаче не е правилно, сподели в Студио България Цветан Кюланов, началник на представителството на Европейската комисия в България. Гледайте изявлението на или го слушайте в.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров и заместникът му Станимир Станев. Повод за решението им е нов пътен случай при полицейско гонене на бус, пренасящ незаконни мигранти.
Какво стана на Световното
Във вторник се изиграха четири мача от програмата на Световното състезание. най-голямата изненада досега, като надделя Аржентина с 2:1. Мексико и Полша приключиха при 0:0. Дания и Тунис също приключиха 0:0, а настоящият международен първенец Австралия с 4:1.
Две странни истории
Сигурно сте чували за съветските военни, които крадат перални от Украйна. Оказва се, че те могат да желаят. За това е разследван Иван Мертвишчев от Генералния щаб на съветската войска.

Унгарският министър председател Виктор Орбан провокира. На него има карта на Унгария в границите ѝ от 1920 година, когато е включвала елементи от шест прилежащи страни. Две страни даже желаеха пояснения от унгарските посланици.
Човек на деня
Когато е единствено на 29 години, артистът е диагностициран с Паркинсон. Това не го стопира да построи кариера в киното, като в същото време основава фондация, която търси лек за заболяването. Той е човек на деня на Свободна Европа.

Следете всички вести на уеб страницата на. Може да изтеглите гратис и нашето приложение за или, с цел да не пропускате нищо значимо и да станете част от общността на Свободна Европа във.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР