Най-успешният състезател на олимпийски игри Майкъл Фелпс няма желание да

...
Най-успешният състезател на олимпийски игри Майкъл Фелпс няма желание да
Коментари Харесай

Майкъл Фелпс няма желание да се завръща за олимпийските игри в Токио

Най-успешният играч на олимпийски игри Майкъл Фелпс няма предпочитание да взе участие на шести шампионат. Това сподели американският плувец пред " Ройтерс ", разяснявайки слуховете че обмисля завръщане в басейна за игрите в Токио през 2020 година

Фелпс завоюва 28 медала (23 златни, три сребърни и два бронзови) на четири олимпиади (Атина, Пекин, Лондон и Рио), като само в Сидни през 2000 година нямаше отличие, дебютирайки едвам на 15 година Американският плувец счита, че е спрял в идеалния миг и се усеща благополучен.

" Няма да се състезавам в Токио. Мотивацията ми е нулева, тъй като нямам какво да преследвам, реализирах всичко, което желаех в кариерата си ", сподели Фелпс. " След 20 години сигурно ще мога да погледна към постигнатото от мен и да си кажа, че съм спрял тъкмо в точния момент ".

Куршумът от Балтимор е убеден, че е предал щафетата на доста надарено потомство и има вяра в бъдещите триумфи на американското плуване.

" Съединени американски щати постоянно е била водеща нация, борим се за първо или второ място. Кейти Ледецки потвърди в последните две години, че е най-хубавата в свободния жанр. Кейлъб Дресел също стартира доста мощно и в тяхно лице виждам водачите на тима ", добави Фелпс, именуван още Човекът амфибия.

През предходната година Фелпс се състезава демонстративно против огромна бяла акула, само че не мисли да повтаря упражнението. Тогава той загуби с две секунди.

" Не се състезавах против същинско животно, експерти пресметнаха плуването на 100 метра. И още веднъж да го създадем отново акулата ще победи, тъй като е невероятно да победиш риба, която плува с 25 благи в час ", приключи Фелпс.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР