Най-успешният финландски футболен отбор ХИК Хелзинки попадна в свирепа група,

...
Най-успешният финландски футболен отбор ХИК Хелзинки попадна в свирепа група,
Коментари Харесай

Капитанът на ХИК: Рома и Бетис са друга категория, но срещу Лудогорец имаме шансове

Най-успешният финландски футболен тим ХИК Хелзинки попадна в свирепа група, съгласно медиите в страната, в днешния чоп в шампионата Лига Европа. Останалите тимове сигурно имат повече опит - миналогодишният победител в Лигата на Конференциите Рома, Бетис (Испания) и 11-кратните първенци на България Лудогорец (Разград).

Но капитанът на тима Миро Тенхо няма желание да се предава: " Не просто ще натрупаме опит, само че задачата е да стигнем до идващия кръг ", разяснява той пред вестник " Хелзингин Саномат ". Желанията на Тенхо за жребия не се сбъднаха, само че той не можеше да се оплаче, когато Рома, воден от Жозе Моуриньо, влезе в група С дружно с ХИК.

Днес той и съотборниците му се събраха дружно, с цел да гледат жребия по малкия екран на работното им място – стадион " Тьольо ". " Невероятно тежка група. Гледахме жребия дружно с момчетата и тук към момента лицата са щастливи, че имаме огромен тим в нашата група, получавайки Рома. Беше и приятна изненада “, сподели Тенхо. И призна, че желанието му е било да се изправят против тим от Висшата лига на Англия - най-популярното състезание измежду финландските фенове на футбола. Вариантите бяха Арсенал и Манчестър Юнайтед, само че в ХИК се разминаха. " И в този момент не мога да се оплача. Тези мачове са огромна витрина за всеки от нас спрямо Лигата на Конференциите, то Лига Европа явно е по-голямо съревнование и повече гледано. Със сигурност ще има хора, които ще наблюдават този шампионат ".

Но спортният капацитет на ХИК се крие в домакинските мачове, а изкуственият терен на стадион " Тьольо " се трансформира в мъчно място за много задгранични тимове. " Това е най-голямата помощ, която имаме вкъщи. Предварително желая да кажа, че Рома и Бетис са тимове в напълно друга категория от нас, само че сигурно можем да предизвикаме Лудогорец вкъщи. Разбира се, и против двата любимеца ще излезем за победа, в това бъдете сигурни. Някои съперници също играят на изкуствена трева на домашния си терен, като Силкеборг да вземем за пример. Тогава няма изгода за нас. Играта на изкуствена трева е изцяло друга от играта на трева ", добавя Тенхо.

Като капитан на тима Тенхо води тима на ХИК в някои от най-бляскавите мачове в последните години. И той прави оценка този шанс, откакто единствено преди три години дойде от Интер (Турку): " Невероятно е да си с ХИК в Европа! Само да съм здрав, да съм във форма и най-голямото благополучие за мене ще бъде да изведа тима на Олимпийския стадион в Рим. Нямам самообладание. Но би трябвало да се знае, че ние не отиваме единствено за трупане на опит в този шампионат. Целта е да стигнем до идващия стадий. Дори третият в групата продължава да стига до идващите мачове от Лигата на конференциите. Целта ни би трябвало да е такава, а не просто да сме отражение на огромните тимове. Според Техно, играта на ХИК (Хелзинки) се е подобрила много напоследък и фактът, че отборът влезе в групите на Лига Европа за първи път от 2014-а година насам, е доказателство за това ".

" Допуснахме доста малко голове. Това ни оказа помощ да вървим напред. Здравата отбрана е главен принцип за един тим, който има цел в шампионатите. Натрупахме повече убеденост и това се отрази и на мачовете във вътрешното състезание ", споделя още 27-годишният централен бранител, който в персонален проект се надява да влезе и в националния тим на страната си.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР