Най-успешният български футболист Христо Стоичков не беше особено възхитен, когато

...
Най-успешният български футболист Христо Стоичков не беше особено възхитен, когато
Коментари Харесай

Стоичков: Нека и двата отбора се класират за Лига Европа

Най-успешният български футболист Христо Стоичков не беше изключително очарован, когато трябваше да дава отговор на въпроси, които касаят тематики от родното състезание или футболна реалност. Той показа през днешния ден марката си ''H8S'' на конференция в хотел "Маринела " в София.

Когато беше запитан дали има мнение за идния през зимата конгрес на БФС, той направи иронична усмивка, последвана от отегчен жест с главата, демонстрирайки очевидно отвращение.

"Не съм видял нито блок маса, нито съм видял платформа. Когато ги показват, мога да дам мнение. Сега - няма как'' разяснява Христо Стоичков.

Преди това пък прочете присъдата на настоящия президент на Барселона Хосеп Бартомеу и на екипа му, като съобщи, че никой от тези хора няма да остане на Ноу Камп след март 2021-а година.

"Винаги съм вярвал на Роналд Куман. Пет години сме били в една съблекалня, а и до през днешния ден сме другари. Той е доста порядъчен и изисква непрекъснато. Темите за Меси и Суарес са световни. Единият остана, въпреки да искаше да си тръгне, а другият към този момент не е в тима. Но това е политиката до март. След март ще има нов президент, Бартомеу няма по какъв начин да остане след идващите избори, нито пък някой от екипа му.

"Неприятно е да се четат обвинявания против играчи, които са с 15 години стаж в тима. Не е прелестно, когато излизат нещата от кухнята. Меси приказва един път, само че когато го прави, ги поставя на място. И в този момент Лионел Меси им сподели какво е да си водач. Говорих с него. Решението да остане е вярно. Аз не виждам Меси с друга фланелка. Вероятно ще играе още 2-3 години в Барселона, след което ще приключи кариерата си в MLS, предвижда Христо Стоичков.

След това добави, че няма желание да се връща в друга позиция във футбола и се усеща добре като публицист в "Унивижън ".

"Имах опцията да запомня някои неща за публицистиката от Мичмана, от Коко Ексеров, от Калин Катев. Но в този момент в такава телевизия е нещо напълно друго. Съвсем друго е да работиш с картина. Когато приказвам с футболисти и ги подлагам на критика, когато поддържа мнението си с картина, те няма какво да кажат. Но имам удоволствието да работя с публицисти, които имат 30 години стаж, някои от тях са най-разпознаваемите гласове във футболните мачове.

"Не е елементарно, имам екип от 20 души, който ми оказва помощ. И в този момент когато се прибера ме чакат 60 часа материал, само че би трябвало да се оправя с помощта на хората, към мене.

Стоичков засегна и тематиката за пандемията от ковид, като призна, че първоначално е живеел много затворено, само че в случай че всички съблюдават ограниченията и пазят другите, няма заплаха от болести.

"Когато си порядъчен, няма проблеми. В малкия екран, където работя, сме 300 души. В моята секция сме 150, само че единствено двама бяха с леки признаци. Не е толкоз ужасно, в случай че се пазим. В България обаче виждам толкоз хора по стадионите, на дискотека, на манифестации, напряко се удивлявам.

"В спортна и футбола ще се отрази най-много в тази посока, че няма да има известно време аудитория, няма да има продажби на билети. Но най-богатите клубове няма да ги засегне изключително. Защото те имат доста спонсори, дълготрайни контракти. Някои от договорите им са за по 5-10 години, тъй че няма да имат проблеми. Например бюджетът на Барселона е 1 милиард евро, в случай че харчиш рационално няма да имаш проблеми, сподели Стоичков по тази тематика. Може би прехвърлянията ще намалеят.

"Другото, което си пролича, е работата на тимовете. Физическата подготовка не е онази, която те желаят. Да, упражняват у дома- фитнеси, колело, само че не е същото както да тренираш с тима си. И кои се приготвиха най-бързо за тази обстановка? Шампионската лига го сподели ".
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР