Най-търсените дестинации за почивка през месеците април, май и юни

...
Най-търсените дестинации за почивка през месеците април, май и юни
Коментари Харесай

Проучване за юни: Варна и Приморско изпреварват интереса към Гърция

Най-търсените дестинации за отмора през месеците април, май и юни са били на българското Черноморие, като на другите места най-предпочитани са обособените нощувки и почивките в чужбина.

През април и май най-търсени са дестинации в Гърция, само че през юни Варна и Приморско изпреварват интереса към Керамоти и вили в други елементи на Гърция. Когато става въпрос за ваканции в чужбина, предстоящо, Гърция е най-желаната дестинация.

Това демонстрират данни на платформа за онлайн търговия за търсенето и предлагането на жилища, бунгала и каравани за кратковременен наем за отмора, оповестява bTV.

След растежа в търсенето на къщи за дълготраен наем, в този момент се следи забележителен растеж в търсенето на благоприятни условия за отмора в областта на селския туризъм. Този растеж е над два пъти по-висок от търсенето на обичайни благоприятни условия за планински туризъм.

От април до юни най-често записаните търсения включват " бунгала " и " каравана чартърен ".

За нощувки обаче топ 3 български града са Варна, Бургас и София.

Платформата записва 60 пъти по-високо търсене на жилища и бунгала чартърен за отмора в морските дестинации по отношение на планинските за месец юни. Поморие, Несебър и Созопол са най-желаните дестинации за отмора край морския бряг.

Най-търсените планински дестинации за Смолян, Троян и Ловеч, а най-атрактивни за селски туризъм съгласно потребителите на платформата са местата към Пловдив, София и Варна.

" Не е изненада, че българските ни консуматори през летните месеци се интересуват най-вече от почивки край морския бряг. Позитивна обаче е наклонността за високо търсене освен в Гърция, само че и на българското Черноморие “, разяснява Андрея Пачеко, старши бранд управител в компанията, направила изследването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР