Най-старият двубой между национални отбори в света между Англия и

...
Най-старият двубой между национални отбори в света между Англия и
Коментари Харесай

Англия и Шотландия излизат на „Уембли“ в Битката за Британия


Най-старият дуел сред национални тимове в света сред Англия и Шотландия ще има през днешния ден следващото си издание на „ Уембли “. Двата състава излизат в късния мач от Евро 2020 в група D, а първата им среща е била през 1872 година.

Това ще бъде 115-ия дуел и 33-и мач сред вековните противници на „ Уембли “. Никой от предходните мачове там не е завършвал без голове. Англия е спечелила 18 от тях, а Шотландия – девет. Отборите са играли единствено един път на огромно състезание – на Евро’96, когато англичаните, които бяха домакини на шампионата, завоюваха с 2:0 в груповата фаза.

Домакините още веднъж ще бъдат без Хари Магуайър. Въпреки че към този момент е възобновен от контузията си, той няма да стартира, а двойка централни бранители ще са Тайрън Мингс и Джон Стоунс. Джордан Хендерсън също не е подготвен да стартира от първата минута. Джак Грийлиш пропусна тренировката във вторник и ще остане на пейката.

Селекционерът на Шотландия Стив Кларк ще може да разчита на възобновения Киърън Тиърни в отбрана, само че не е несъмнено, че той ще стартира титуляр. В офанзива Че Адамс може да стартира дуела.

В другия мач от групата Хърватия и Чехия играят в Глазгоу. В класирането водят Чехия и Англия с по 3 точки, а Хърватия и Шотландия са с 0. Победи на англичаните и чехите ще класират и двата тима за осминафиналите на европейското.

Двубоите от Евро 2020 на 19 юни:

16:00 часа
Швеция – Словакия (Група Е, Санкт Петербург)
19:00 часа
Хърватия – Чехия (Група D, Глазгоу)
22:00 часа
Англия – Шотландия (Група D, Лондон).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР