Най-старите рисунки в пещерата са на около 42 000 годиниТова

...
Най-старите рисунки в пещерата са на около 42 000 годиниТова
Коментари Харесай

Магурата пази шумерско познание?

Най-старите рисунки в пещерата са на към 42 000 години Това е най-старото известно име на Ноевия ковчег, на шумерски значи " огромен транспортен съд "
Възможно ли е в пещерата Магурата да се пази шумерско знание? Такова съмнение прави Кирил Кирилов, заместник-председател на Археологическо сдружение Белоградчик и дълготраен откривател на пещерата Магура и Белоградчишките скали, а публикацията е оповестена в novotopoznanie.com.

Според него рисунките в Магура са доста по-стари от Шумер. Събраните данни демонстрират, че по-старите рисунки са на към 42 000 години - става въпрос за към 120, а по новите са на към 14 000 години - към 600 рисунки. Според формалните оценки от предходната година на испански екип, рисунките са на към 9 000 години, а Шумер поражда преди към 6 000 години.Интересно е, че произходът на името Магура е с корени от шумерския език - единствено посредством него се получават смислени пояснения, които дават отговор на същността на пещерата.

Пещерата Магура е предумишлено определена и в допълнение устроена като продължително вместилище на знания. След това е употребена като школа и от нея са популяризирани знания по цялото земно кълбо. От нея пораждат Богомилството, Християнството, Будизма, Тантра, алхимията и най-малко десетина писмености.

Числовата система на Древен Египет е прецизен аналог на числовите записи от Магура. Чрез тази активност името се популяризира на всички места по света. Първите познания, записани в Магура, са от епохата Дева преди към 40 000 - 43 000 години.

Следва втори запис, който приключва цялостната структура на познанието - 26 000 години по-късно, още веднъж в епохата Дева. А самите рисунки демонстрират, че Богинята-Майка е Великият Учител и не показват никакъв различен източник на познанията.

Ако тази доктрина е вярна, то България разполага на територията си с единственото в света записано слово на Богинята-Майка, а евентуалните благоприятни условия от това са безкрайни.
Разпространението на името Магура по света
В света има 2 400 " магури ", като на 200 места името се изписва тъкмо Магура, а на останалите - Мапура, Масура, Махура, Магора, Могора  - все близки производни.

Но най-голямата централизация е на Балканите и то по Дунавската низина. На отдалечените места народите нямат думата магура, нито думи с нейния корен.Следователно, думата " магура " не е тамошна по генезис, а е импортирана от някъде. Освен това, когато Магура не се отнася за обитаеми места, из целия свят с това име са кръстени хълмове, пещери и извираща вода - езера, потоци, реки, оазиси.

Това значи, че при името Магура по света има прецизно придържане към някакъв тип обекти, а това приказва за един източник на разпространяване на името, по чийто модел се е възприемал смисъла на името.В целия международен лист от Магури има единствено една, която дава отговор и на трите характерности - пещерата Магура в България. Тя се намира на рид, пещера е и от нея води началото си близкото Рабишко езеро.

На отдалечени територии има божества с сходно име и със същите характерности - богинята Мъ-Гу в Китай или Маго в Южна Корея, които са свързани с пещерите, с прилепите, с плодородието, дават знания на адептите и на които най-важният храм е на брега на свещено езеро.Или пък човекът-гущер Магуар (Магуор) в Източна Австралия, който живее в пещерите и излиза да оказва помощ на хората при бедствия - прецизен аналог на локални митове за змея от Магура.

Две археологически изследвания от 1975 и 2012 година откриват, че пещерата Магура е населявана съвсем без спиране от преди към 50 000 години до съвремието ни. Хората са обитавали единствено първата зала до входа, а рисунките са в изложба, намираща се на 300 метра във вътрешността в пещерата.

Достъпът до тази изложба е бил сложен, тъй като тя е единственото място, където не са намирани кости от животни.Следователно те не са успявали да влизат там, до момента в който техни остатъци са откривани из цялата  пещера.

Влизането толкоз във вътрешността в пещерата и още повече в тази изложба са били рискови и смъртоносни инициативи, които демонстрират, че хората са отивали там да рисуват не какво да е, а значими съгласно тях неща.

В тази изложба под формата на рисунки са показани знанията на хората от тези времена. По-късно там са ходили други, с цел да се учат на записаното.
Символът на Богинята-Майка
Самото име на пещерата удостоверява тази теза.Масово се приема, че името Магура произлиза от румънския език, където по този начин са кръстени голям брой хълмове. Думата " магура " няма корени в румънския, обаче има производни. Това демонстрира, че е импортирана в румънския от някъде. След търсене на корени все по-назад и по-назад във времето, се стигна до приемливо пояснение посредством думи от шумерския език.

Магур е най-старото известно име на Ноевия ковчег и то идва от шумерския, където значи " огромен транспортен съд ". Ноевият ковчег е знак на прекарването на прелом, а рисунките в Магурата може да са опит за спасяването на знания.

Умма е шумерската богиня на мозъка, а единствено Ма е името на Богинята-Майка. Гур пък значи жанр, поколение. Тогава Ма-Гур значи потомството, децата на Богинята-Майка или това е просветленото човечество, тъй като в предишното се смятало, че всички познания и умения произлизат от Богинята-Майка.Уру значи място, град, населено място. Имената на едни от най-старите градове са Ур, Урук, Нипур и Шурупак. Маг от античния персийски значи ловък, подготвен човек. Маг-Ур следва да значи средището на отдадените или школата.

В пещера в долината Ач в Германия е открита плочица от слонова кост, която е датирана на възраст 32 500 - 38 000 години.На плочицата е налично изображение, което е изцяло идентично с огромна част от рисунките от Магура. За плочицата е открито, че е пренесена в Западна Европа с миграцията на кроманьонците, т.е. от изток.

Щом изображението на нея е основано, то значи, че моделът към този момент е съществувал. А пък на изток от територията на Германия се намират Балканите, където се е и Магура.Религията, именована като Европейски анимизъм, е в действителност фетиш към плодородието или култа към Богинята-Майка. Тя е датирана отпреди 42 000 години и за неин знак е " танцуващата жена ". Този знак съставлява над 30% от рисунките в Магура.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР