Най-старата дясна партия у нас – СДС, не участва в

...
Най-старата дясна партия у нас – СДС, не участва в
Коментари Харесай

Защо СДС не участва в протестите?

Най-старата дясна партия у нас – Съюз на демократичните сили, не взе участие в митингите против държавното управление, тъй като това би означавало Българска социалистическа партия да се върне на власт. Това съобщи ръководителят й Румен Христов в изявление за бТВ.

„ Не може да си позволим да участваме в митинг, който би върнал главният политически конкурент на Съюз на демократичните сили още веднъж във властта “, сподели той.

По отношението на информациите, че към 300 души от Съюз на демократичните сили от Пловдив-град и област са напуснали синята партия, с цел да преминат към новите структури на Цветан Цветанов, Христов съобщи, че става въпрос за не повече от 10-15 души - част от бившето управление на СДС-Пловдив и няколко души към тях. Той дефинира това като " стихия в чаша вода ".

„ Не чакам подобен развой в цялата страна, в противен случай. Ние сме дребна групировка и сме консолидирани “, съобщи Христов. Въпреки това той си дава сметка, че не е хубаво да се губят членове.

На въпрос дали Съюз на демократичните сили би взела участие в коалиция с ГЕРБ на идващите избори, Румен Христов изясни, че когато двете партии са тръгнали дружно на евроизборите, са подписали рамково съглашение. „ Казахме, че в случай че този формат е сполучлив, ще се опитаме да приключим един цялостен цикъл от избори дружно. Минаха изборите за Европарламент, минаха тези за локална власт, а в този момент предстоят парламентарни и президентски. Ако реализираме договореност от позиция на значимите неща за България, несъмнено ще бъдем дружно “, предвижда ръководителят на Съюз на демократичните сили.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР