Най-слабият кабинет от края на комунизма! Тази оценка даде ДПС

...
Най-слабият кабинет от края на комунизма! Тази оценка даде ДПС
Коментари Харесай

ДПС: Това e най-слабият кабинет от края на комунизма! Правителството прилича на клуб по интереси

Най-слабият кабинет от края на комунизма! Тази оценка даде Движение за права и свободи на държавното управление в декларация, прочетена от парламентарната естрада от водача на партията Мустафа Карадайъ.

Правителство наподобява на „ клуб по ползи “. Целта на властта е задкулисието да завладее страната, безапелационен бе Карадайъ.

Няма ограничения за битка с рецесиите, Планът за възобновяване и резистентност не работи. На процедура и бюджет няма. А ръководещите живеят с възприятие на самоувереност и самодостатъчност, разяснява Мустафа Карадайъ. И съобщи: „ Нищо ново под слънцето. Така беше, уважаеми сътрудници, и през 2009 година Тази самоувереност и самодостатъчност, която от време на време граничи с надменност тази зала е виждала.”.

Карадайъ напомни, че още през 1991 година основателят на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган очерта от парламентарната естрада посоката за развиване на страната. „ А точно – участието в Европейски Съюз и участието в НАТО. След което, не беше елементарно, само че се реализира единодушие сред политическите сили за тази посока, с цел да може да се стигне и до консенсус в обществото и през 2004 година България да стане член на НАТО, а 2007 година да станем член на ЕС”, съобщи Карадайъ.

Ето цялата декларация на Движение за права и свободи, прочетена от парламентарната естрада от ръководителя на Движението Мустафа Карадайъ:

Първо приветствам християните с Великден и мюсюлманите за Рамазан байрам. Пожелавам мир, здраве и благодат

Уважаеми сътрудници,

Чухме две заявления, които имаха за предмет едно и също нещо и си приличаха много. Приличаха си по едно нещо, което можем да оценим като опълчване в тези тежки времена. Времена на справедливи рецесии и времена на субективни рецесии, които произтичат и от сегашната власт.

Чухме, че властимащите правят оценка себе си като постоянна коалиция и чухме какъв брой е прелестно ръководството. Чухме и оценка за тях като хора, от които стартира историята. Такова им е и държанието. Нищо ново под слънцето!

Така беше, уважаеми сътрудници, и през 2009 година Тази самоувереност и самодостатъчност, която от време на време граничи с надменност, тази зала е виждала в скоро време. Не е нещо ново. Но и тази историчност, която си приписвате през днешния ден и евроатлантическа ориентировка, която извира единствено от вас, да ви напомня – историята не стартира от вас.

От тази естрада още през 1991 година е обрисувана посоката за развиване на страната. А точно – участието в Европейски Съюз и участието в НАТО. След което, не беше елементарно, само че се реализира единодушие сред политическите сили за тази посока, с цел да може да се стигне и до консенсус в обществото и през 2004 година България да стане член на НАТО и 2007 година да станем член на Европейски Съюз.

Този ценностен избор е изработен, уважаеми сътрудници. И няма потребност от този драматизъм за ценностните избори, които през днешния ден се пробвате да изтъкване тук, в тази зала. Напротив – това, което оценявате като постоянна коалиция тъкмо във вашата коалиция има проблем с ценностния избор на България, в това число и в днешното мъчно време. Само можем да кажем няколко оценъчни думи за тази коалиция и тази власт, която прави оценка себе си за прелестна и чудесна.

Няма ограничения за битка с рецесиите. Това го споделят и жителите, и бизнесът. А от вас чуваме тъкмо противоположното. План за възобновяване и резистентност към момента настоящ – няма, без значение, че го слушаме от много време и е в устата ви. Оперативни стратегии най-малко за тези спешни времена към момента България няма.

Имаме един гласуван държавен бюджет преди към месец и половина, само че месец и половина от деня на гласуването на този държавен бюджет слушаме по какъв начин всеки един миг би трябвало да актуализираме и да променяме този държавен бюджет. Тоест, държавен бюджет нямаме.

Но рецесиите са факт! Народът, хората обедняват, инфлацията си върви и вие помагате на тази инфлация. Но, не помагате за разрешаване на рецесиите. Това е главният проблем!

Разбрахме, че ограничения за битка с рецесиите няма, само че има. Досега, откогато сте на власт, виждаме противоконституционни и незаконни дейности от сегашната власт. Впрочем, подобен е зародишът на тази власт.

А резултатът е, че задкулисието завладя властта. В момента и от вашата декларация, виждаме и разбираме, че задачата е завладяването на самостоятелните регулатори от задкулисието. Като краен резултат задкулисието да завладее страната. Това е вашата власт.

Иначе всяко едно ваше деяние оправдавате с антикорупционни дейности и активност. Но тази активност се въплъщава към този момент само и единствено с антикорупционната търсачка „ Google “.

Така, че това държавно управление и този кабинет към днешна дата могат да получат следната оценка:

Най-слабият кабинет от края на комунизма!

По скоро, това държавно управление наподобява на „ клуб по ползи “, а не на държавно управление.

Ние от Движението за права и свободи призоваваме в тези тежки и сложни времена, при тези голям брой от рецесии да има разсъдък, да има мъдрост. Призоваваме за разговор сред власт и съпротива. Впрочем виждаме, че във властта - обединението вътре в себе си разговорът липсва.

Но ние в тези спешни времена би трябвало да стигнем до разговор сред власт и съпротива. В търсене на решения в тези спешни времена.

Призоваваме за възобновяване на нормалността в политиката, призоваваме за възобновяване на държавността. А това нещо става само и единствено посредством демократични принадлежности и начини.

Чрез господство на правото, господство на закона и спазването, и гарантирането на правата и свободите на всички български жители.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР