Най-силният и най-масов турнир по ускорен шахмат в България ще

...
Най-силният и най-масов турнир по ускорен шахмат в България ще
Коментари Харесай

Дузина гросмайстори се включват в турнир по ускорен шахмат в София

Най-силният и най-масов шампионат по интензивен шахмат в България ще се организира тази събота (15 май) в София. Участие в " Аксидия Мастърс " са декларирали над 260 състезатели от 7 страни, измежду които се отличават 12 гросмайстори, 7 интернационалните майстори и 7 майстори на FIDE.

Най-изявените имена са тези на Иван Чепаринов (понастоящем №70 в международната ранглиста) и испанеца Иван Салгадо Лопес (бивш №88 в света). Освен тях за наградния фонд от 5000 лева ще се борят живеещият у нас съветски гросмайстор Вячеслав Тиличеев и редица водещи български състезатели като Борис Чаталбашев, Момчил Николов, Васил Спасов, Ивайло Енчев, Радослав Димитров, Петър Арнаудов, Петър Дренчев и актуалните първенци на страната при мъжете и дамите - Мартин Петров и Белослава Кръстева.

" В надпреварата ще се включат и над 100 шахматисти от IT бранша у нас - едно предизвикателство, което родните програмисти одобриха с възторг ", разкриха съорганизаторите от високотехнологичната компания " Аксидия ", шахматен клуб " Елит ", шахматен клуб " Ан Пасан " и федерацията (БФШ 1928).

Официалното разкриване ще се състои в 10:00 ч. в постройката на " Аксидия " на столичната ул. " Хенрик Ибсен " №13. Церемонията по награждаване е от 18:00 ч., незабавно след изиграването на девет кръга по швейцарската система.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР